Kalanyytit grillissä

Grilli on suosittu kesäaterioiden valmistuksessa. Grillinyyttiin voi paketoida koko aterian ainekset; kalaa, lihaa tai tofua yhdessä nuorten kasvisten kanssa.
Kypsistä perunoista, sipulista ja anjoviksesta on valmistettu pyttipannun tapaan kalaisa grillinyytti.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kalanyytit grillissä

5 annosta

Ainekset

  • noin 1 kg keitettyjä, uusia perunoita
  • 5 keitettyä munaa
  • 3 sipulia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rasia (125/81 g) anjovisfileitä
  • 2 dl sipulinvarsia hienonnettuna
  • 1 dl mustapippurin makuista ruokakermaa
  • (tilliä)

Valmistusohje

Grillinyyttiin tarvitaan foliota ja leivinpaperia. Pala leivinpaperia vahvistaa foliota, joka käsittelyssä menee muuten helposti rikki. Leikkaa viisi reilua foliopalaa (30 x 30 senttimetriä), aseta foliopalojen päälle leivinpaperipalat. Viipaloi perunat ja mausta suolalla. Hienonna munat ja sipulit. Jaa perunaviipaleet, hienonnetut munat ja sipulit leivinpaperipalan päälle. Valuta anjovis ja viipaloi. Annostele kala perunoiden päälle. Ripottele pinnalle hienonnettuja sipulinvarsia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nosta folion ja leivinpaperin reunat ylös. Kaada reilu ruokalusikallinen ruokakermaa jokaiseen nyyttiin ja kiepauta nyytti kiinni. Kuumenna grillissä noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kuumentuneet. Voit kuumentaa nyytit myös uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia.

Ripottele avatun nyytin päälle halutessasi tilliä.