Piristä salaattia pikkelöidyillä kananmunilla
Munat säilyvät mausteliemessä pari viikkoa.
Pikkelöidyt kananmunat ovat raikas lisä salaateissa, voileivällä ja kalapöydän lisukkeena. Kuva: Sanne KatainenErikkaiset kananmunat ovat herkullinen lisuke esimerkiksi kalapöydässä, mutta ne sopivat hyvin myös salaattiin.
Pikkelöidyt kananmunat
8 kpl
- Ainekset
- 8 kananmunaa
- 1 pieni punasipuli
- 2 tl kokonaisia pippureita (musta-, valko-, rosee- ja viherpippureita)
- 3 laakerinlehteä
- Pikkelöintiliemi
- 3 ½ dl vettä
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ¼ dl väkiviinaetikkaa
- 1 ½ tl suolaa
Valmistusohje
Keitä munat koviksi, noin 9 minuuttia. Jäähdytä ja kuori munat.
Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
Lado munat puhtaaseen suljettavaan purkkiin. Kerrostele joukkoon sipuliviipaleita, pippureita ja laakerinlehtiä.
Mittaa liemen aineet kattilaan, kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi purkkiin (vetoisuus 0,75 litraa) kuumana. Sulje purkki ja anna jäähtyä.
Nosta purkki jääkaappiin ja anna munien maustua muutaman päivän, jopa viikon ajan ennen maistelua. Munat säilyvät liemessä pari kolme viikkoa.
Käytä pikkelöityjä munia salaateissa ja kalapöydän lisukkeena tai viipaloi lohileivälle.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

