Paahdetut punajuuret
Punajuuret makeutuvat, kun niitä paahtaa uunissa kypsiksi. Paahdetuista punajuurilohkoista ja homejuustomurusista syntyy herkullinen salaatti joko kylmänä tai lämpimänä tarjottavaksi.
Punajuuri-homejuustosalaatti maistuu sienimoussen kera vaikka joulupöydän alkupalana. Kuva: Jaana KankaanpääPaahdetut punajuuret
6–8 annosta
Ainekset
- 5 (700 g) punajuurta
- 50 g voita
- 1/4 tl valkopippuria
- 1/2 tl rosmariinia
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl balsamietikkaa tai sitruunamehua
- 1 rkl hunajaa
- 100 g sinihomejuustoa
Pinnalle
- tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
Kuori ja lohko punajuuret. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon punajuuret ja kaikki mausteet. Kuumenna ja sekoita, että punajuuret maustuvat tasaisesti. Kaada uuninkestävään vuokaan. Paahda uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Sekoita välillä. Kokeile kypsyys terävällä veitsellä.
Tee homejuustosta reilun kokoisia muruja ja sekoita punajuurilohkojen kanssa. Ripottele pinnalle rosmariinin neulasia. Voit tarjota punajuuret lämpiminä tai kylminä sienisalaattimoussen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
