Glögiä variksenmarjoista, mustikasta ja puolukasta
Joulun raikkain glögi keitetään metsämarjoista.
Pakastemarjoista valmistetun glögin voi maustaa perinteisillä glögimausteilla. Kuva: Johanna KokkolaKaarnikka-mustikkaglögi
(4 annosta)
4 dl variksenmarjoja
4 dl mustikoita
6 dl vettä
1 kanelitanko
1 tl kardemummaa
1 dl tummaa sokeria
Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Kiehauta ja lisää kanelitanko ja kardemumma. Keitä 5 minuuttia. Siivilöi ja mausta glögi sokerilla. Tarjoa kuumana.
Puolukkaglögi
(4 annosta)
5 dl puolukoita
6 dl kuumaa vettä
0,5 tl sitruunahappoa
2 tähtianista
4 cm:n pala tuoretta inkivääriä viipaleina
1 dl sokeria
Survo puolukoita hieman ja kaada niiden päälle kattilaan kuuma vesi. Lisää sitruunahappo, tähtianis ja inkivääriviipaleet ja anna juoman maustua seuraavaan päivään. Sekoita ja siivilöi. Mausta glögi sokerilla ja kuumenna ennen tarjoilua.
Vinkki! Käytä glögien siivilöinnistä ylijääneet marjojen kuoret smoothieen tai leipätaikinaan. Huuhtele ja kuivaa tähtianikset ja kanelitanko seuraavaa käyttöä varten.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
