Atria kurssittanut lähes tuhat kokkia
Lähes tuhat nuorta kokkia on osallistunut Atrian räätälöimään koulutusohjelmaan kymmenen vuoden aikana.Koulutusohjelman juhlavuosi huipentui tiistaina ruuan tulevaisuutta käsittelevään luentosarjaan Helsingissä.
Koulutusohjelman nimi Atria 100 Nuorta Kokkia viittaa vuoteen 2003, jolloin Atria täytti sata vuotta. ”Halusimme kantaa kortemme kekoon suomalaisen ruokahetken ja alan osaamisen puolesta”, johtaja Pasi Luostarinen kertoo.
Vuosittain kursseille on osallistunut noin sata 18–25 -vuotiasta nuorta, joilla on vähintään kahden vuoden kokemus alalta.
Koulutusohjelmaan on pyrkinyt vuodesta toiseen runsaasti hakijoita. Monet kurssilaiset ovat Luostarisen mukaan tämän päivän päättäjiä hotelli- ja ravintola-alalla.
Hyvä ruuan ystävät ovat entistä kiinnostuneempia raaka-aineista, johtaja Matti Apunen Elinkeinoelämän valtuuskunnasta arvioi Atrian juhlavuoden luentotilaisuudessa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

