Valmista itse helppoja joulumakeisia: Lakritsi-taatelipallot ovat erityisen herkullisia
Itse tehdyt joulumakeiset pyöräytetään tänä vuonna taateleista, kookoksesta ja manteleista. Massaan sekoitettava lakritsijauhe ja dippaus suklaaseen kruunaavat herkkupalat.Lakritsi-taatelipallot
noin 20 kpl
Ainekset
- 100 g kivettömiä pehmeitä taateleita
- 100 g manteleita
- 100 g kookoshiutaleita
- 3 rkl lakritsijauhetta (esim. Sallinen)
- 2 rkl rypsiöljyä
- noin 2 rkl vettä
Koristelu
- noin 70 g tummaa suklaata
- 2–3 rkl voita
- lakritsijauhetta
Valmistusohje
- Halkaise pehmeät taatelit ja poista kivet. Jos taatelit ovat kovin kuivia, liota niitä kuumassa vedessä noin vartin verran, kunnes ne hiukan pehmenevät.
- Mittaa vettä lukuun ottamatta kaikki aineet leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhoon. Soseuta tasaiseksi massaksi, mutta jätä hieman purutuntumaa. Lisää vettä sen verran, että makeismassa pysyy puristettaessa kasassa.
- Nosta massa jääkaappiin lepäämään 10 minuutiksi.
- Pyörittele massasta käsin suupalan kokoisia pieniä palloja. Saat noin 20 kpl. Nosta peitettynä jääkaappiin ja koristele vasta ennen tarjoilua.
- Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikroaaltouunin sulatusteholla. Sekoita suklaaseos sileäksi.
- Dippaa pallot sulaan suklaaseen, ripottele pintaan lakritsijauhetta ja nosta tarjoiluvadille.
- Säilytä lakritsitaatelipalloja jääkaapissa suljetussa rasiassa. Pallot säilyvät hyvinä pari viikkoa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


