Fetataatelit ovat kekseliäs pikkuherkku – kokeile hauskaa ja helppoa reseptiä
Lämpiminä syötävät napostelutaatelit kätkevät sisuksiinsa fetaa ja pähkinöitä ja maistuvat mainioilta pikkujoulutarjottavina.Pähkinäiset fetataatelit
noin 30 kpl
Ainekset
- 1 rs (400 g) pehmeitä taateleita
- 1 pkt (150 g) feta- tai salaattijuustoa
Pähkinäseos
- 2 dl pekaanipähkinöitä
- 3 rkl persiljaa silputtuna
- 1 appelsiinin kuoriraaste
- ½ rkl rypsiöljyä
- ½ rkl juoksevaa hunajaa
- ¼ –½ tl suolaa
Valmistusohje
- Leikkaa taateleihin poikkiviilto ja poista kivet.
- Täytä taatelien kolot juustolla ja nostele hedelmät uuninkestävälle vadille.
- Hienonna pähkinät. Sekoita kulhossa pähkinöiden joukkoon persiljasilppu. Raasta joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuori. Lorauta seokseen öljyä ja hunaja. Ripottele sekaan suola ja kääntele kaikki ainekset sekaisin. Ripottele pähkinäseos taateleiden päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Tarjoa lämpiminä tai haaleina.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


