Ranskalainen sipulikeitto
Ranskalainen tapa on tarjoilla sipulikeitto juustoleipäkuoren alla. Sen voi toteuttaa esimerkiksi niin, että nostaa kuuman keittoannoksen päälle juustolla kuorrutetun leivän.Ranskalainen sipulikeitto
6 annosta
Ainekset
- 1,2 kg (noin 11 kpl) sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 3 rkl voita
- 1 1/2 l vettä
- 3 kasvisliemikuutiota (luomu)
- 1/2 tl timjamia
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl sitruunamehua
- 6 viipaletta paahtoleipää
- 1/2–1 pussia (à 150 g) punaleimaemmentalraastetta
Valmistusohje
Halkaise ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulit. Kuullota sipulit rasvassa kattilan pohjalla pehmeiksi, älä ruskista. Lisää vesi, murennetut liemikuutiot ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla reilu tunti.
Vatkaa kylmään veteen sekoitetut vehnäjauhot keittoon. Anna kypsyä pari minuuttia. Lisää sitruunamehu.
Jaa keitto annoskulhoihin tai teekuppeihin. Paina kupin reunalla sopivan kokoinen pala paahtoleipäviipaleesta keiton pinnalle. Ripottele päälle juustoraastetta. Kuorruta annoksia 225 asteessa noin 4 minuuttia.
Vinkki
Lado leipäviipaleet leivinpaperille vieri viereen. Leikkaa ne 3 x 3 eli 9 osaan, mutta jätä viipaleen muotoon. Ripota pinnalle juustoraaste. Kuorruta leipiä 225 asteessa 4 minuuttia. Jaa valmis keitto annoskulhoihin. Lisää keittoannosten päälle gratinoidut leivät. Tarjoa heti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


