VR:n ravintolavaunuihin on tulossa hirvikeittoa ja porkkana-inkiväärikeittoa – klassikkolihapullista ei luovuta
"Ei ole paineita luopua lihasta. Siitä voisi nousta aikamoinen some-myrsky", arvioi Tapio Kyllönen.
Tapio Kyllönen ja Katja Tuomainen maistattivat uutuuskeittoja Helsingin rautatieasemalla tiistaina. Kuva: Kari SalonenLihapullat ovat junien ravintolavaunujen suosituin annos, ja ne valmistetaan kotimaisesta lihasta.
Tuotepäällikkö Tapio Kyllönen sanoo, että VR:llä ole mitään tarvetta luopua naudanlihan käytöstä. Lihapulla-annoksia myydään päivässä noin 350.
Ravintolavaunujen palveluita käyttää päivittäin yli kymmenentuhatta asiakasta. Eniten ostetaan kahvia, vettä ja ruoka-annoksia.
VR kutsui Suomen kokkimaajoukkueen kehittämään junien ravintolavaunuihin kotimaisia keittoja. Näistä kaksi, savuhirvikeitto ja porkkana-inkiväärikeitto, valittiin loppuvuoden kampanjaan.
"Meillä on samanlaiset arvot kokkimaajoukkueen kanssa: haluamme tehdä suomalaista ruokaa tunnetuksi ja tukea nuoria", kertoo Kyllönen.
Junaravintolan suosikkisoppa on ollut lohikeitto, mutta sen rinnalle haluttiin vaihtoehtoja. Porkkana-inkiväärikeitto valmistetaan luomuraaka-aineista, ja savuhirvikeittoon hirvi tulee Kuusamosta ja peruna Pohjanmaalta. Molemmat keitot tekee juvalainen Kruunu Herkku.
Kyllösen mukaan VR:n ravintolatoiminnassa pyritään suosimaan suomalaisia raaka-aineita. Junaravintoloiden ruuan kotimaisuusaste on 70 prosenttia. "Croissantit, oliiviöljy ja punaviini tulevat ulkomailta, koska sellaisia ei Suomessa tuoteta."
Uudet keitot ovat kampanjatuote, jotka pysyvät valikoimissa tammikuun puoliväliin. Niiden myyntitavoite on 50 päivässä. Keittoannos leivän ja levitteen kera maksaa 9,50 euroa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
