Paistettu riisi eli nasi goreng - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Resepti

Paistettu riisi eli nasi goreng

Sanne Katainen
Paistettu riisi, eli nasi goreng, on kaikille Aasian matkaajille tuttu annos. Se syntyy kypsästä riistä tuossa tuokiossa.

Paistettu riisi eli nasi goreng

4 annostaAinekset
  • 3 rkl öljyä
  • 3 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • pala inkivääriä
  • ½ chilipalko
  • 6 dl kypsää riisiä
  • 2–3 dl kypsää broileria
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl korianteria hienonnettuna
  • (suolaa)
Valmistusohje

Kuumenna pannulla ruokalusikallinen öljyä. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää massaan tilkka vettä ja ripaus suolaa.

Kumoa munat pannulle ja kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes massa on juuri ja juuri hyytynyt kokkeliksi. Siirrä toiseen astiaan ja pyyhi pannu puhtaaksi.

Kuori porkkanat ja kuutioi pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta ruokalusikallinen inkivääriä ja hienonna chili.

Kuumenna pannulla loppu öljy. Lisää pannulle hienonnetut kasvikset ja kuullota hetki sekoitellen. Lisää riisi ja paloiteltu, kypsä liha. Anna paistua, kunnes riisi ja liha on maustunut ja kuumentunut. Lisää chili- ja soijakastike sekä mustapippuria. Lisää lopuksi joukkoon munat ja korianteria.

Tarkista maku ja lisää suolaa sekä muita mausteita tarvittaessa. Tarjoa heti.

Vinkki: Paistettu riisi on aasialainen pyttipannu, jota voi muunnella monin tavoin. Lihana voi käyttää mitä tahansa kypsää lihaa aina sika-nautajauhelihasta riistaan. Sen voi tehdä myös kasvisversiona jättämällä liha pois ja lisäämällä haluamiaan kasviksia. Kalaversioon voi lisätä esimerkiksi savukalaa ja katkarapuja.

Aiheet reseptit
Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit