Resepti

Coleslaw varhaiskaalista

Kari Salonen
Pehmeä, maukas ja edullinen varhaiskaali sopii mainiosti amerikkalaisen kaalisalaatin pääosaan.

Coleslaw varhaiskaalista

6–8 annostaAinekset
  • 800 varhaiskaalia
  • 2–3 porkkanaa
  • 1 vihreä paprika
  • 3–5 kevätsipulia
Kastike
  • ½ prk (250 g) turkkilaista jugurttia
  • 2 ½ rkl valkoviinietikkaa
  • 1 ½ rkl sinappia
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
Valmistusohje

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta kuoritut porkkanat karkealla terällä. Kumoa kasvikset kulhoon. Silppua joukkoon paprika ja kevätsipulit.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele kastike salaatin sekaan. Peitä salaatti ja anna maustua viileässä parin tunnin ajan tai yön yli. Tarkista maku ja tarjoa grillirimpsujen kera.

Vinkki: Coleslaw maistuu mahtavalta myös grillattujen makkaroiden kaverina.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit