Resepti

Suomalainen ”nachopelti”

Sanne Katainen
Texmex-ruuasta varioitu suomiversio syntyy tosi maukkaista ruisnachoista. Jokainen voi lisätä höysteitä mielensä mukaan.

Suomalainen ”nachopelti”

6 annostaAinekset
  • 1 (puna)sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 2 tomaattia
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • 1 tlk (310/265 g) härkäpapuja (säilyke)
  • 1 ps (130 g) ruisnachoja
Lisäksi
  • 1 prk (250 g) juustodippiä (esimerkiksi Koskenlaskija Ruoka)
  • lehtipersiljaa ja korianteria
  • salsadippiä
  • jalapenoja valutettuna
  • 150 g ranskankermaa
Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä. Siirrä sipulit pannun laidoille ja lisää jauheliha pannun keskelle. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla, mustapippurilla, oreganolla ja paprikajauheella.

Kuutioi tomaatit. Lisää pannulle osa tomaateista (jätä noin puolet koristeluun) ja huuhdotut ja valutetut härkäpavut.

Levitä ruislastut leivinpaperin päälle pellille tai laakeaan uunivuokaan. Levitä lastujen päälle jauhelihaseos ja juustodippi. Kuumenna uunin ylätasossa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Levitä pinnalle kuutioidut tomaatit sekä runsaasti tuoretta lehtipersiljaa ja korianteria.

Tarjoa jalapenot, salsakastike ja ranskankerma eri kulhoista, jolloin jokainen voi annostella niitä haluamansa määrän. Tarjoa heti.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit