Helpot peltileivokset
Makea leivonnainen, Maitotuotteet, Arjen suosikit, Kodin juhlat
Sanne Katainen
Paketillisesta voitaikinalevyjä yhden pellillisen paistolla saat 15 leivosta. Täytä vain tarvittava määrä, loput säilyvät seuraavien päivien herkutteluhetkiin.
Helpot peltileivokset
15 palaaAinekset- 500 g voi- tai lehtitaikinaa
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
- 1 ps (70 g) mantelilastuja
Täyte- 1 prk (250 g) mascarponea tai maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- noin 3 dl omenahilloa
- kinuskikastiketta (tuubissa)
ValmistusohjeLevitä taikinalevyt vierekkäin pellille leivinpaperin päälle. Kun ne ovat sulaneet, leikkaa kukin kolmeen osaan.
Voitele palojen pinnat rikotulla munalla. Ripottele palojen päälle tasaisesti sokeria ja mantelilastuja. Paista paloja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kumoa tuorejuusto kulhoon ja sekoita mukaan sokerit ja vaahdoksi vatkattu kerma.
Halkaise jäähtyneet leivospalat kahtia. Levitä väliin ensin kerros hilloa ja sitten vaniljaista vaahtoa. Nosta kansi päälle ja pursota koristeeksi vielä kinuskikastiketta ennen tarjoilua.
Nauti jälkiruokana tai kahvin kera.
Levitä taikinalevyt vierekkäin pellille leivinpaperin päälle. Kun ne ovat sulaneet, leikkaa kukin kolmeen osaan.
Voitele palojen pinnat rikotulla munalla. Ripottele palojen päälle tasaisesti sokeria ja mantelilastuja. Paista paloja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kumoa tuorejuusto kulhoon ja sekoita mukaan sokerit ja vaahdoksi vatkattu kerma.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut 3/3 ilmaista artikkelia viikossa.
Lehden tilaaja,
ota digi käyttöön.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.