Helpot peltileivokset
Pakastettu lehti- tai -voitaikina paistuu hetkessä paloina kuohkeiksi leivospohjiksi, jotka voit täyttää haluamillasi hedelmillä, marjoilla tai hilloilla sekä kermavaahtohöystein.
Paketillisesta voitaikinalevyjä yhden pellillisen paistolla saat 15 leivosta. Täytä vain tarvittava määrä, loput säilyvät seuraavien päivien herkutteluhetkiin. Kuva: Sanne KatainenHelpot peltileivokset
15 palaa
Ainekset
- 500 g voi- tai lehtitaikinaa
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
- 1 ps (70 g) mantelilastuja
Täyte
- 1 prk (250 g) mascarponea tai maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- noin 3 dl omenahilloa
- kinuskikastiketta (tuubissa)
Valmistusohje
Levitä taikinalevyt vierekkäin pellille leivinpaperin päälle. Kun ne ovat sulaneet, leikkaa kukin kolmeen osaan.
Voitele palojen pinnat rikotulla munalla. Ripottele palojen päälle tasaisesti sokeria ja mantelilastuja. Paista paloja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kumoa tuorejuusto kulhoon ja sekoita mukaan sokerit ja vaahdoksi vatkattu kerma.
Halkaise jäähtyneet leivospalat kahtia. Levitä väliin ensin kerros hilloa ja sitten vaniljaista vaahtoa. Nosta kansi päälle ja pursota koristeeksi vielä kinuskikastiketta ennen tarjoilua.
Nauti jälkiruokana tai kahvin kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
