Resepti

Uunijäätelö

Kari Salonen
Voit tehdä uunijäätelöt myös uuninkestäviin annosastioihin. Pakasta ne ja ota noin 10 minuuttia ennen uuniin panoa huoneenlämpöön.

Uunijäätelö

noin 8 annostaAinekset
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
Kostutus
  • 3 rkl dl hedelmä- tai marjalikööriä tai mehua
Täyte
  • 1 ½ dl marjahilloa
  • 1 l vaniljajäätelöä
Kuorrutus
  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 2 rkl mantelilastuja
Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan. Paista 200 asteessa kypsäksi noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Nosta torttupohja uuninkestävälle vadille ja kostuta liköörillä tai mehulla. Levitä pohjalle hillokerros.

Vatkaa valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen loppuvaiheessa. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.

Aseta torttupohjalle jäätelö joko kokonaisena tai paloina. Peitä jäätelö huolellisesti kauttaaltaan marengilla. Pane jäätelö uuniin noin 5 minuutiksi, kunnes pinta saa hiukan ruskeaa väriä. Tarjoa heti.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit