Resepti

Ylioppilaat

Kari Salonen
Ylioppilaat on saanut nimensä ylioppilaslakkia muistuttavasta ulkonäöstä.

Ylioppilaat

5—6 annostaAinekset
  • 5 dl täysmaitoa
  • ¾ dl mannasuurimoita
  • ¼ tl suolaa
  • ½ dl mantelirouhetta
  • ¼ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
Kuppien pohjalle
  • noin 1 dl rusinoita
Mehukastike
  • ½ l mehua
  • 1 rkl perunajauhoja
Valmistusohje

Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää lopuksi suola.

Sekoita hieman jäähtyneeseen puuroon mantelirouhe ja sokerit.

Huuhdo kahvikupit tai pienet annosvuoat kylmällä vedellä. Levitä niiden pohjalle kerros rusinoita ja kaada puuroseos päälle. Tasoita pinta, peitä kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Sekoita sopivan vahvuinen sokeroitu mehu ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kuplii muutaman kerran. Tarjoile lämpimänä ylioppilaiden kanssa tai jäähdytä kylmäksi.

Irrota puuroa terävällä veitsellä reunoilta. Kumoa vanukas jälkiruokalautaselle. Tarjoile mehukastikkeen kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit