Ylioppilaat
Ylioppilaat on varsinainen hävikkijälkiruoka, sillä sen voi tehdä tähteeksi jääneestä mannapuurosta. Nimensä se on saanut siitä, että valkoista kupua reunustaa tumma mehukastike, aivan kuin ylioppilaslakissa.Ylioppilaat
5—6 annosta
Ainekset
- 5 dl täysmaitoa
- ¾ dl mannasuurimoita
- ¼ tl suolaa
- ½ dl mantelirouhetta
- ¼ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Kuppien pohjalle
- noin 1 dl rusinoita
Mehukastike
- ½ l mehua
- 1 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää lopuksi suola.
Sekoita hieman jäähtyneeseen puuroon mantelirouhe ja sokerit.
Huuhdo kahvikupit tai pienet annosvuoat kylmällä vedellä. Levitä niiden pohjalle kerros rusinoita ja kaada puuroseos päälle. Tasoita pinta, peitä kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
Sekoita sopivan vahvuinen sokeroitu mehu ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kuplii muutaman kerran. Tarjoile lämpimänä ylioppilaiden kanssa tai jäähdytä kylmäksi.
Irrota puuroa terävällä veitsellä reunoilta. Kumoa vanukas jälkiruokalautaselle. Tarjoile mehukastikkeen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

