Ministeriöiden asettama neljän miehen selvitysryhmä arvioi koronakriisin taloudellisia vaikutuksia ja keinoja elpyä kriisistä - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Ministeriöiden asettama neljän miehen selvitysryhmä arvioi koronakriisin taloudellisia vaikutuksia ja keinoja elpyä kriisistä

Arvion tulee olla valmis vappuun mennessä.

Työ- ja elinkeinoministeriö ja valtionvarainministeriö ovat asettaneet ministeriöiden tueksi selvitystyöryhmän laatimaan arvion koronakriisin vaikutuksista ja toimenpiteistä, joilla Suomen taloudelle aiheutuvia vaurioita voidaan rajoittaa.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan työryhmä arvioi myös toimia, joilla Suomi palautetaan kriisin jälkeen kestävän kasvun, korkean työllisyyden ja kestävän julkisen talouden uralle.

Selvitysryhmän puheenjohtajaksi on kutsuttu VTT, työelämäprofessori Vesa Vihriälä. Ryhmän muut jäsenet ovat professori Bengt Holmström, VTT Sixten Korkman ja professori Roope Uusitalo.

Selvitystyöryhmä voi harkintansa mukaan hyödyntää myös muita asiantuntijoita. Selvitysryhmän arvion tulee olla valmis 1.5. mennessä.

Lue lisää

Millainen on Suomen tartuntatilanne nyt ja miten sen odotetaan kehittyvän? Katso video tiedotustilaisuudesta

Korona leviää nyt Venäjän Arkangelin alueella

Arkkipiispa Mäkisen vetämä arviointiryhmä: Korona paljasti hyvinvoinnin murtumakohtia – "Yhteiskunnan selviytyminen riippuu kaikista heikoimmista"

Hallituksessa epävarmuutta EU:n elpymisrahaston merkityksestä – keskusta ei ollut vielä valmis hyväksymään yhteistä kantaa