Suomi on etulyöntiasemassa Venäjän turismissa – "Turvallinen automatkailu perheen ja ystäväpiirin kesken on venäläisillä ensimmäisenä mielessä koronarajoitusten poistuttua" - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Talous

Suomi on etulyöntiasemassa Venäjän turismissa – "Turvallinen automatkailu perheen ja ystäväpiirin kesken on venäläisillä ensimmäisenä mielessä koronarajoitusten poistuttua"

Keskuskauppakamarin Timo Vuoren mukaan koronavirus voi tarjota jättipotin Suomen kestävälle matkailulle.
Juho Leskinen
Vuonna 2019 venäläiset olivat selvästi suurin matkailijaryhmä 12 prosentin osuudella ja 814 600 yöpymisellä Suomessa. Kuvassa on venäläisiä turisteja Helsingin Esplanadilla.

Sitten kun Venäjä avaa rajansa ja ulkomaille on turvallista matkustaa, Suomi on sijaintinsa puolesta etulyöntiasemassa. Näin sanoo Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

Myös Moskovan seudulta on aiempaa helpompi matkustaa Suomeen uuden Moskova-Pietari -moottoritien vuoksi.

"Suomessa arvostetaan puhdasta luontoa ja mökkeilyä. Sen tyyppinen turvallinen automatkailu perheen ja ystäväpiirin kesken on varmasti venäläisillä ensimmäisenä mielessä koronarajoitusten poistuttua", Rekolainen sanoo MT:lle.

Suomi ei ole erityisen edullinen matkailumaa, joten itäturismi painottuu venäläiseen keskiluokkaan ja ylempään keskiluokkaan.

Venäjän talous on huonossa jamassa. Ne ihmiset, joilla on itänaapurissa varaa, sijoittavat rahansa kotimaassa kiinteään omaisuuteen tai arvokkaisiin kulutushyödykkeisiin.

Lähivuosina ei ole nähtävissä venäläisten kiinteistöbuumia Suomessa, Jaana Rekolainen arvioi.

Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtajan Timo Vuoren mukaan koronavirus voi tarjota jättipotin Suomen kestävälle matkailulle.

Hänestä Suomeen kannattaa houkutella pieniä matkailijaryhmiä kalliilla palvelulla. Islannin tyylinen massaturismi ei ole järkevä vaihtoehto.

"Otetaan sama raha, mutta rasitetaan vähemmän ympäristöä. Se on meidän matkailun ja maaseudun mahdollisuus", Vuori sanoo MT:lle.

Vuonna 2019 venäläiset olivat selvästi suurin matkailijaryhmä 12 prosentin osuudella ja 814 600 yöpymisellä Suomessa.

"Tämä kesä on menetetty osittain kansainvälisen matkailun osalta, mutta Lapista kuuluu hyviä uutisia. Turistit ovat palaamassa ja ensi syksyä ja talvea on jo myyty hyvin", Vuori iloitsee.

Matkustusrajoitusten vuoksi venäläiset eivät pääse vielä Järvi-Suomeen, jossa heidän osuutensa ulkomaisista turisteista on ollut peräti 34 prosenttia.

Lue lisää

Pakettimatkat avautuvaan Etelä-Eurooppaan käyvät hyvin kaupaksi – "Suomalaisilla tuntuu selkeästi olevan patoutunutta matkustustarvetta"

Koti voi olla kotiosoite tai jotain ihan muuta – kokemus kodista vaikuttaa siihen, milloin ihminen on mielestään matkalla

Matkailun laajentamista pohditaan tänään hallituksen neuvotteluissa – nyt matkustamista suositellaan vain Baltiaan, Tanskaan, Norjaan ja Islantiin

Matkailu ulkomailta Suomeen notkahti selvästi alkuvuonna