Ulkomaat

Yhdysvaltain lääkintäviranomaiset hyväksyneet Pfizerin koronarokotteen 12–15-vuotiaille

Pfizer ja Biontech kertoivat maaliskuussa, että yritysten kaksiannoksinen rokote oli 12–15-vuotiailla tehtyjen testien perusteella turvallinen ja erittäin tehokas.
Yhdysvalloissa lääkintäviranomaiset ovat hyväksyneet Pfizerin ja Biontechin koronarokotteen käytön 12–15-vuotiaiden rokottamiseen. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvalloissa lääkintäviranomaiset ovat hyväksyneet Pfizerin ja Biontechin koronarokotteen käytön 12–15-vuotiaiden rokottamiseen.

Yhdysvaltain lääke- ja ruokaviraston (FDA) edustaja kuvaili päätöstä "merkittäväksi askeleeksi koronapandemian vastaisessa taistossa".

Viranomaiset vakuuttivat osoittaen sanansa vanhemmille ja huoltajille, että virasto on tarkastellut asiaa perusteellisesti, kuten on tehty kaikkien rokotusten hätäkäyttölupien kanssa.

Pfizer ja Biontech kertoivat maaliskuussa, että yritysten kaksiannoksinen rokote oli 12–15-vuotiailla tehtyjen testien perusteella turvallinen ja erittäin tehokas. Testeihin osallistui 2 260 nuorta.

FDA kertoo, että viime vuoden maaliskuun ja tämän vuoden huhtikuun lopun välisenä aikana Yhdysvalloissa on 11–17-vuotiailla todettu 1,5 miljoonaa koronatartuntaa.

Viruksen aiheuttama sairaus on usein lievempi lapsilla. Vanhemmat ihmiset ja riskiryhmiin kuuluvat voivat kuitenkin saada tartunnan lapsilta.

Euroopan lääkeviraston (EMA) johtaja Emer Cooke kertoi maanantaina useille eurooppalaislehdille, että 12–15-vuotiaiden rokottaminen Pfizerin ja Biontechin rokotteella saatetaan hyväksyä Euroopan unionissa tässä kuussa.

Lue lisää

Euroopan lääkevirasto hyväksyi Modernan koronarokotteen 12–17-vuotiaille

HS: Eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan THL ja STM toimivat keväällä lainvastaisesti 65–69 -vuotiaiden Astra Zeneca -rokotuksissa

THL: Koronarokotus selvästi tehokkaampi toisen annoksen jälkeen ikääntyneillä ja riskiryhmillä

Kolmen miljoonan raja rikki Suomen koronarokotettujen määrässä – kesäkuun suurilla rokoteannosmäärillä ensimmäinen annos saataneen jopa 80 prosentille 16 vuotta täyttäneistä