Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Junalakon ensimmäinen päivä yllätti autoilijat – sovellus kertoo reittisi liikennetilanteen ja häiriöt

Fintraffic kehottaa ottamaan junalakon huomioon omaa autoilua suunnitellessa.
Tieliikenne sujui ensimmäisenä veturinkuljettajien lakkopäivänä leppoisasti. Arkistokuva ykköstieltä helmikuussa.
Tieliikenne sujui ensimmäisenä veturinkuljettajien lakkopäivänä leppoisasti. Arkistokuva ykköstieltä helmikuussa. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tieliikenne oli maanantaina aamusta selvästi vilkkaampaa kuin vastaavana aikana viikko sitten – mutta ei huolestuttavasti.

Fintrafficin liikenneoperaattori Ville Lepola luonnehtii junalakon ensimmäistä päivää maanteillä sujuvaksi, lähes normaalin maanantain kaltaiseksi.

”Liikenteessä on ollut yllättävääkin joustavuutta. Johtuneeko siitä, että moni on jäänyt etätöihin”, hän pohdiskeli maanantaina iltapäivällä.

”Pistekohtaisten tarkistusten perusteella aamun liikenteessä oli noin kymmenen prosenttia enemmän autoja kuin edellisenä maanantaina.”

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Esimeriksi kolmostiellä Kivistön kohdalla Helsinkiin päin oli tänään kello 7.45 matkalla noin 4300–4400 ajoneuvoa, kun viikko sitten samaan aikaan Helsinkiin ajajia oli noin 4000.

Kolmostiellä Mäntsälän kohdalla etelään päin ajoi kello 6.30 noin 1600 ajoneuvoa, kun edellisenä maanantaina liikkeellä oli 1100–1300 ajoneuvoa.

Fintrafficin tieliikenteenohjaus varoitti junalakon alkaessa, että työnseisaus kannattaa ottaa huomioon omaa autoilua suunnitellessa.

”Autoilijoiden on syytä varautua etenkin työmatkaliikenteessä siihen, että matka saattaa kestää hiukan pidempään, ja ajoittaista jonoutumista esiintyy paikoitellen”, Fintrafficin tieliikennekeskuksen liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki totesi tiedotteessa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Jotta liikenne saadaan sujumaan maanteillä jouhevasti, niin unohdetaan turhat ohittelut ja muistetaan kunnon turvavälit. Autolla liikkujien kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan myös kimppakyytejä sekä muutoinkin välttää nyt turhaa autoilua ruuhkaisimpaan aikaan”, hän evästi.

Oman ajoreitin liikennemäärät, liikennetiedotteet ja ajokelit voi tarkistaa Fintrafficin Liikennetilanne-palvelusta, joka on saatavissa sovelluskaupoista ilmaisena mobiilisovelluksena.

Fintrafficin eri liikenteen verkko- ja mobiilipalvelut löytyvät kootusti osoitteesta https://www.fintraffic.fi/fi/kaikille