Kotimaisesta ruuasta
MTK:n ja SAK:n puheenjohtajat Juha Marttila ja Lauri Lyly vetosivat taannoin yhdessä hankintapäätöksiä tekeviin kotimaisuuden puolesta. Myös yksityiset kuluttajat voivat vaikuttaa yhteiseen menestykseemme.
Jos suomalaiset käyttävät yhden euron enemmän suomalaiseen ruokaan, se tuo vuodessa 1 500 työpaikkaa lisää, kerrottiin Suomalaisen työn ja ruuan puolesta -seminaarissa. Itsekin yritän käyttää suomalaisia tuotteita, jos hintaero ei ole ihan hirmuinen.
Mutta sitten hämmästyin suuresti, kun näin entisen naapurini ajavan pellollaan uudenkarhealla tuontitraktorilla, vaikka Suomessa tehdään huippulaadukkaita ja kilpailukykyisiä vetopelejä.
Luulin, että kotimaisuus olisi ollut hänellekin tuottajana tärkeää. Montakohan sataa tuntia kotimaista työtä meni ulkomaille? Tuntuu jotenkin kaksinaamaiselta. Taidan ostaa tanskalaisen kinkun.
T. Virtanen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
