Tuottajien täsmäisku torille
JOENSUU (MT)
Joensuun aurinkoisella torilla syötiin lauantaina lihakeittoa, jonka lihat olivat polvijärveläistä luomulihaa ja muut raaka-aineet pääosin myös maakunnasta. Eikä maksanut mitään, sillä keiton tarjosivat polvijärveläiset tuottajat.
”Haemme täältä myyntiä ja näkyvyyttä. Lihasoppa oli hyvä vetonaula”, kertoo Karjatila Karhisen isäntä Juha Karhinen.
Karhisen tilan lisäksi paikalla oli liuta polvijärveläisiä tuottajia, jotka myivät muun muassa liha-, vilja-, marja- ja leipomotuotteita. Suoramyynti on tiloille jo entuudestaan tuttua, tapahtumalla haluttiin tehdä tuottajat tutummaksi yhä isommalle kuluttajajoukolle.
Polvijärveläinen Jaakko Rintamäki osti luomu-charolais-karjan ulkofilettä. ”Huippuraaka-aine saa maksaa 30–50 prosenttia enemmän kuin perusraaka-aine.”
Rintamäki toivoo, että tuotteiden saatavuus paranisi ja myyntipisteet lisääntyisivät. ”Ei näitä raaka-aineita kannata myydä isoille ketjuille. Tuottajien pitää saada kunnon hinta kovasta työstä ja laadusta.”
Tuottajien lisäksi tapahtumaa olivat toteuttamassa Pohjois-Karjalan aikuisopiston Elintarvikealan koordinointi -hankkeet, MTK Pohjois-Karjalan MANU-hanke sekä Polvijärven kunta.
SARI PENTTINEN
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
