Hesburger petti kotimaisuuslupauksensa
Porsaanlihan alkuperämaana on yhä Saksa. Liha piti vaihtaa kotimaiseksi marraskuun aikana.Hesburger kertoi MT:lle vaihtavansa ruisfileaterioidensa porsaanlihan kotimaiseksi syyskuun 25. päivä. Vaihtoon arvioitiin kuluvan aikaa noin kuusi viikkoa. Lihan alkuperämaa on tänään, yli kolme kuukautta myöhemmin, yhä Saksa.
MT tiedusteli asiaa Hesburgerilta marraskuun lopussa. Silloin Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos kertoi ravintoloiden voivan tilata suomalaista lihaa varastolta.
"Käytännössä vaihdos tapahtuu eri ravintoloissa eri aikoihin riippuen siitä, kuinka paljon porsaanfilettä ravintolassa on ja mikä ruisfilehampurilaisen menekki on", Santos tarkensi.
MT tiedusteli asiaa uudestaan tänään tiistaina. Santos ei vastannut yhteydenottopyyntöön.
Hesburgerin kotimaisuusviestintä on ollut ristiriitaista myös aikaisemmin. Ruisfileateriaa mainostettiin suomalaisella leivällä, vaikka liha on ulkomaista.
Lisäksi ketju muutti kotimaisuudesta kertovan sinivalkoisen merkin mainostamaan myös ulkomaista lihaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


