Jalostajan rokkaanautittu 60 vuotta
Jalostajan säilykehernekeitto on säilyttänyt suosionsa laskiaisajan perinneruokana. Lisäaineetonta rokkaa on keitetty 60 vuoden aikana yli 300 miljoonaa purkkia.
Oy Lunden Ab Jalostajan valmistamien hernekeittojen markkinaosuus on noin 89 prosenttia kaikista Suomessa myydyistä hernekeitoista.
Vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana myydään noin 40 prosenttia koko vuoden myyntimäärästä.
Hernekeittoa valmistetaan Turun Artukaisissa. Reseptiä on vuosien saatossa muokattu ajan vaatimusten mukaan muun muassa vähentämällä suolaa.
Tuoteperhettä on juhlavuoden kunniaksi täydennetty. Saatavissa on Lihaisa juhlahernekeitto ja retropakkaukseen pakattu Perinteinen hernekeitto.
Jalostaja on turkulaisen Oy Lunden Ab:n tytäryhtiö. Perheyrityksen liikevaihto on noin 80 miljoonaa euroa ja se työllistää tällä hetkellä 190 henkilöä.
MT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
