Maanantaina alkaa hävikkiviikko
Kuluttajaliitto järjestää kolmannen kerran valtakunnallisen hävikkiviikon. Maanantaina käynnistyvällä kampanjalla kannustetaan vähentämään ruuan hävikkiä tuotannon ja kulutuksen kaikissa vaiheissa.
Luonnonvarakeskuksen tutkimusten mukaan 10–15 prosenttia ruuasta joutuu Suomessa hukkaan. Kotitalouksien, teollisuuden, kaupan ja ravitsemispalveluiden yhteenlaskettu hävikki on 335–460 miljoonaa kiloa vuodessa.
Kukin voi kantaa kortensa kekoon viikon sanoman edistämiseksi. Omat tähderuokavinkkinsä voi kuvata ja jakaa ne Instagramiin risuaidalla #hävikkiviikko.
Motiva uusi ravintola-alan oppilaitosten kanssa viime vuoden tempauksen. Ensi torstaina 10.9. suurimmissa kaupungeissa jaetaan hävikkikasviksista valmistettuja lounaita.
Viime vuonna hävikkiviikon tempauksia järjesti yli 80 yritystä ja yhdistystä. Tänä vuonna kampanjasta on tulossa suurempi.
Kaijaleena Runsten
www.kuluttajaliitto.fi/
havikkiviikko
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
