Valekansanäänestysten alueet Ukrainassa liitetään huomenna Venäjään, kertoo Kreml

Alueiden nukkehallitsijat ovat saapuneet Moskovaan. Vladimir Putinin kerrotaan pitävän huomisessa tilaisuudessa merkittävän linjapuheen.
Kremlin edustaja Dmitri Peskov.

Neljä Venäjän miehittämää ukrainalaisaluetta tullaan liittämään virallisesti osaksi Venäjää huomenna, kertoo Kremlin edustaja Dmitri Peskov. Alueilla pidettiin toissa päivänä päättyneet valekansanäänestykset Venäjään liittymisestä.

"Kansanäänestysten" virallisten mutta valheellisten tulosten mukaan reilusti yli 90 prosenttia äänestäneistä olisi kannattanut eroa Ukrainasta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää tilaisuudessa merkittävän linjapuheen, Peskov sanoi.

Venäjän nimittämät miehitettyjen ukrainalaisalueiden johtajat saapuivat tänään Moskovaan.

”Tapaaminen presidentin kanssa on luonnollisesti luvassa, mutta minulla ei ole tarkempia tietoja, joten en voi sano mitä, missä tai milloin”, sanoi Hersonin nukkehallitsija Kirill Stremousov valtiollisen radion haastattelussa.

Luhanskin ja Hersonin johtajat pyysivät jo keskiviikkona presidentti Vladimir Putinia liittämään alueet osaksi Venäjää.

Stremousov pani jo myöhään keskiviikkona sosiaaliseen mediaan yhteiskuvan kaikista neljästä miehitettyjen alueiden johtajista kertoen, että nelikko on saapunut Moskovaan.

Ukraina on kehottanut länsimaita kiristämään pakotteita ja lisäämään asetoimituksia Ukrainalle valekansanäänestysten vuoksi.

Äänestykset järjestettiin Donetskissa, Luhanskissa, Zaporizhzhjassa ja Hersonissa.