MT-Jahtikuksa eräohjelman kuudennessa jaksossa porilainen Matti Liipo on keittiössä yhdessä MT-Jahtikuksan Panu Hiidenmiehen kanssa valmistamassa herkullista ateriaa sepelkyyhkyistä.
Kastikkeen valmistus alkaa sipulin kuullotuksesta, sekaan lisätään rosmariinia, laakerinlehtiä, katajanmarjoja, ruokokidesokeria, punaviinietikkaa sekä punaviiniä.
Sepelkyyhkyn rintafileet irrotetaan ja loppu ruhoa keitetään kastikkeessa antamaan makua liemeen.
Liipo neuvoo, että fileiden paistamisen jälkeen lihoja ei kannata kääriä tiukkaan foliopakettiin. Parempi on nostaa ne metalliastiaan, jonka päälle asetellaan folio.
"Tiukassa folionyytissä lämpö ei pääse karkaamaan, vaan kypsentää lihan aivan harmaaksi asti. Kun lämpö pääsee haihtumaan lihasta, ei kypsyminen jatku."
Herkullisen sepelkyyhkyaterian lisäksi kuudennessa jaksossa päättyy Ruotsiin Hornavan-järvelle suuntautunut vetouisteluretki. Ja MT-Jahtikuksan Tanja Heikkosen matkassa pääsee vielä latvalinnustustunnelmiin.
Eräohjelma näkyy suorana antenni-tv:n kanavapaikalla 26 aina sunnuntaisin kello 11.00. Samana päivänä kello 15.00 ohjelma julkaistaan verkossa MT:n eräosastolla, josta voi katsoa myös sarjan aiemmat jaksot.