Erä

Video: 12-vuotiaalle Atte Saariselle metsästyksessä saalis ei ole tärkeintä – "Parasta tässä on, että saa olla luonnossa"

Kurssin jälkeen ensimmäisellä yrittämällä metsästäjätutkinnon läpäissyt Atte on mukavalla metsästäjäasenteella varustettu nuorimies.

Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Mikäli tässä sanonnassa on perää, tulee nyt 12-vuotiaasta Atte Saarisesta vanhanakin taitava metsämies.

Toki poika on pitempi kuin haulikkonsa, mutta 12-vuotiaan käsissä normaalikokoinen haulikko näyttää mukavan pitkältä.

"En ole hirveen kokenut metsästäjä, vasta muutaman kerran isän kanssa käynyt", Atte kertoo.

Hän kuuntelee tarkkaavaisena isän opetuksia aseturvallisuudesta.

"Aina ojan ylityksessä ase auki ja panokset pois piipusta, ettei se laukea, jos kaatuu", opastaa isä Rami Saarinen.

Jokaisen varttuneenkin metsästäjän kannattaisi tarkistaa ja päivittää turvallisuuskäytäntöjään. Meillä kun tahtoo olla sellainen taipumus, että kokemuksen myötä saapuu huolimattomuus, liika varmuus.

Atella on myös kuulevat kuulosuojaimet. Vanhan metsästäjän mieleen tulee, että jospa olisin suojannut nuorena kuuloani, olisiko korvassa vähemmän piipitystä.

Liekö kurssilla opetettu poliittisesti korrekti vastaus vai oikea mielipide, mutta parasta metsästyksessä ei Atelle ole mahdollisuus saaliiseen.

"Parasta tässä on, että saa olla luonnossa", hän vakuuttaa.

Kun tiedustelemme odottaako hän ensimmäistä riistalaukaustaan innokkaasti, tulee ilmi, että terve metsästäjähän tämä nuorimies on.

"Kyllähän se vähän kiinnostais. Että pääsis ampuun", Atte tunnustaa.

Kurssin jälkeen ensimmäisellä yrittämällä metsästäjätutkinnon läpäissyt Atte on mukavalla metsästäjäasenteella varustettu nuorimies. Toivomme hänelle onnistunutta ensimmäistä riistalaukausta pikaisesti.

Lue lisää

Video: Raumalaisen Rami Saarisen koira näyttää, miten saalis kuljetetaan mallikelpoisesti metsästä

Video: Pitkän linjan suomenajokoiramies Rami Saarinen kertoo, millä periaatteilla hän on saanut koirankasvatuksessa aikaan hyviä tuloksia – yksi asia auttaa jokaista koiranomistajaa

Video: Eräopas Petri Ristiniemi on käynyt Ruoveden Siikanevalla pienestä pitäen – tällä kertaa mukaan lähti joukko luonto-ohjaajaopiskelijoita

Video: Joni Kinnunen lähti Viki-koiransa kansaa kettupyyntiin, mutta saaliiksi tulikin jotain aivan muuta – "Kunpa näitä löytyisi tiheämmin"