LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Hevoset

Arvotamma Mascate Match jää kotimaahan – hinta 307 000 euroa

Kaikkien myytyjen hevosten tuotoista puolet meni hyväntekeväisyyteen. Suurimman potin sai "Massin" kautta Sylva ry.
Terhi Piispa-Helisten
Hänen upeutensa vielä kerran: Mascate Match oli sekä 3- että 4-vuotiaana ikäluokassaan Suomessa voittamaton ja menestyi myös loistokkaasti kansainvälisissä ikäluokkakilpailuissa.

Kautta aikojen nopein nuori suomalaistamma Mascate Match sai aikaan kovan kisan, kun hyväntekeväisyyteen juosseet Raviliigan 4-vuotiaat hevoset kaupattiin sähköisessä huutokaupassa keskiviikkoiltana.

Hinta 307 000 euroa oli ennennäkemätön Suomessa. Se olisi ollut vielä korkeampi, jos hevosen kilpailu-ura olisi jatkunut. "Massi" kuiteknin loukkasi jalkansa syksyllä ja sen huutanut Massi Stable siirtää tamman siitokseen. Huutokaupan jälkeen Raviliigan tiedottessa kimpanvetäjä Pauliina Raento vahvisti asian.

”Meillä on todella sitoutunut porukka, joka koostuu nykyisistä omistajista ja heidän tekemästään hevosen osuuksien myyntityöstä. On myös hienoa, että yhteistyö Korven tallin, Vermo Areenan ja hevosen kasvattajien Markku Punkarin ja Maini ja Saku Mikkolan kanssa jatkuu myös tulevaisuudessa”, Raento kertoi.

Massista kilpaili loppuun asti nimimerkin Kimmo H ostajaehdokas.

Suomalainen hevosasiantuntija Martti Ala-Seppälä puolestaan huusi amerikkalaisen Hunterton Farmin puolesta. Amerikkalainen huippusiittola luopui huudoista, kun tamman hinta nousi yli 305 000 euron.

Huutoja tuli myös Ruotsista.

Ilman loukkaantumista Mascate Match olisi ollut kansainvälisen uran kynnyksellä, sillä se menestyi hienosti Ruotsissa kansainvälisissä ikäluokkakilpailuissa.

Mascate Match oli Ravinetin äänestyksessä ravikansan suosikki vuoden hevoseksi. Se keräsi 40 prosenttia äänistä. Varsinainen vuoden hevosen äänestys jatkuu Suomen HIppoksen sivulla aattoon.

Ennen Massia myytiin huutokaupalla myös kahdeksan muuta vuoden 2017 Raviliiga-hevosta.

Toiseksi arvokkaimmaksi nousi Tapparan Marschall Match, jonka huusi hevosenomistaja, monialayrittäjä Reima Kuisla Seinäjoelta hintaan 81 100 euroa.

"Seriffiksi" kutsuttua ruunaa on treenannut Jonna Irri, jonka valmennuksessa se myös jatkaa Kuislan mukaan Ruotsissa.

Raviliiga koostui nimensä mukaisesti jääkiekon SM-liigajoukkueiden ympärille kootuita ravurikimpoista. Kukin kimppa päätti isäntäjoukkueensa kanssa hyväntekeväisyyskohteen, johon lahjoitettiin puolet niistä tuotoista, joita jäi hevosen hankinnan, valmennuksen sekä muiden pakollisten kulujen yli.

Mascate Matchin voittosummasta ja myyntihinnasta merkittävä osa menee syöpälasten ja heidän perheidensä eteen tehtävään työhön Sylva ry:lle.

Uutinen on päivitetty 31.12. kello 9:34 Raviliigan tiedotteen tiedoilla Massin tulevaisuudesta.

Uutisen ingressiä on päivitetty 31.12. kello 14:53 hyväntekeväisyyshuutokaupan osuudella.

Lue hyväntekeväisyyshuutokaupan eteneminen ja muiden Raviliigahevosten myyntihinnat MT Ravinetin uutisesta

Lue myös:

Mascate Matchin ympärillä kuhisi pitkin syksyä sen loukkaantumisesta huolimatta

Massista kiinnostunut Hunterton Farm sijaitsee amerikkalaisen hevoskasvatuksen kehdossa Kentuckyssa: Hevoskasvattaja tarvitsee rahoittajia jakamaan tammojen omistuksen – "silloin epätoivon hetkellä on toistenkin olkapäät"

MT Ravinetin toimittaja Riku Niittysen blogi: Massin myöhemmät vaiheet – miten se oikein meneekään?

Mascate Match

4-vuotias tamma, voittosumma 702 762 euroa, ennätys 10,0Mascate Match eli Massi on kautta aikain nopein ja toiseksi eniten suomalaisomistuksessa ansainnut nuori tamma Passionate Kempin jälkeen.kasvattajat: Punkarin Hevostalli Ky, Riihimäki sekä Mikkola Maini & Saku, Jämsähevosen omisti 3-4-vuotiskausilla Raviliiga HIFK ja sitä valmensi Pekka Korpi.tamman hoitaja oli Hanna Rakkolainen ja tuhannen osakkaan kimppaa veti Pauliina Raento.

MT Hevoset
Lue lisää

Hevonen lahjoitti lähes 450 000 euroa hyväntekeväisyyteen

Kuopiossa ylivoimavoiton ottaneet Velvet, 13, ja valmentajansa Mira Järvi ovat erilainen tarina

Koronapandemia laittaa kapuloita jääravien rattaisiin

Lapsuuden traumat ja muut negatiiviset elämänkokemukset unohtuvat ja tunteet vapautuvat, kun Jessica Rasila pääsee ratsaille

MT Hevoset