Hevoset

Kuka on paras hevosalan somevaikuttaja? Siihen voi vielä vaikuttaa äänestämällä

Hevosalan ammattilaisia ja aktiivisia harrastajia on valikoitunut Hevosalan somegaalaan mukaan hyvin eri puolilta maata.
Sanne Katainen
Katariina Säteri Yläneeltä on yksi nuorista hevosurheilun harrastajista, joka myös jakaa aktiivisesti arkeaan ponien ja hevosten kanssa Instagramissa. Tässä Katariina ruokki kaksi vuotta sitten perheen suomenhevoskasvatteja.

Vuoden somevaikuttajia etsitään hevosalalta ja äänestysluokkia on yhteensä peräti kymmenen.

Ammattilaisista parhaita valitaan luokissa kilparatsastaja, ratsastuskoulu, raviurheilija ja yrittäjä.

Lisäksi palkitaan somessa näkymistä: hevosblogi, vuoden vaikuttaja, nuori somevaikuttaja, vuoden keskustelunaloittaja sekä tulevaisuuden tähti.

Yleistö pääsee myös äänestämään suosikkinsa vapaasti.

Raviurheilusta ehdolle päässeestä kymmeniköstä suurelle yleisölle tutuin on vihtiläinen ravivalmentaja Emma Väre.

Ravitalli Mustosen Nina ja Janne Mustosen monipuolista toimintaa Muhoksessa on esitelty MT.ssä, samoin hevosurheilua-blogin poniraviurheilijan Katariina Säterin kotitilaa Yläneellä.

Lähtöhyväksytty -nimellä bloggaa hevosten hoidosta Seidi Koivusalo Seinäjoelta ja Evejaheppaset -merkin takaa löytyy erityisesti montéssa kilpaileva Eveliina Sarismala Hollolasta.

Kotikulman tallin yrittäjä Karita Kotikulma taas harjoittaa sekä ratsastus- että ravitoimintaa Sipoossa. Piikkipaikalla -blogin Fabrice Web eli Kapu on pärjännyt hyvin viime viikkoina samoin Raviurheilua-blogin pitävän hollolalaisen Siiri Haapalaisen Jack Vader.

Poniraviurheilijoita edustaa myös Veera Kiviranta Janakkalasta Ponitradalla -blogilla.

Ehdolla ovat myös Oksasen tila Yläneeltä ja Nietostellen Kruunupyystä.

Ratsastuskoulujen kategoriassa ovat ehdolla Majan Talli Lempäälästä, nokialainen Pinsiön ratsastuskoulu, Ratsastuskoulu Zilpa Söörmarkussa, Ratsastuskeskus ILO Kuopiossa, Husön ratsastuskeskus Helsingissä, Saajan talli Hämeenlinnassa, Finnbyn talli Vaasassa sekä ainoana TikTok-palvelua käyttävänä Luhtis eli Luhtajoen Talli Nurmijärvellä.

Kilparatsastajien näkyvimmistä somevaikuttajista ehdolla ovat kouluratsastajien kärkeen kuuluva Ville Vaurio, kenttäratsastaja Linda Immonen, kouluratsastaja Essi Salminen, eläilääkäriksi opiskeleva esteratsastaja Miisa Pulkkanen, koulussa kisaavat sisarukset Ella ja Veera Paloheimo, esteratsastajat Kaisa-Maria Jussila, Janniina Nikku ja Hedwig Wikström, ravisukua edustava esteratsastaja ja ratsuttaja Hanna-Maria Korpi sekä Espanjassa valmentautuva esteratsastaja Erika Hanhisuanto.

Ehdokkaista Vaurio ja Hanhisuanto palkittiin viime vuonna raadin erikoismaininnoin.

Vuoden vaikuttajilla on somekanavissaan vähintään 15 000 seuraajaa. Ehdolla ovat muun muassa Aada Lätti, Mari Valosaari ja Korumies Arvina tunnettu Arvi Martikainen, joka kilpailee kenttäratsastuksessa.

Vuoden yrittäjät ovat erilaisten hevospalveluiden tuottajia.

Vaikuttajaluokkien määrä on hypännyt viime vuodesta tuntuvasti. Esimerkiksi viime vuonna parhaaksi hevossomeksi valittu ja yleisöäänestyksen voittanut Heppaterapiaa, jota pitää Janina Tiihonen, on nyt valittu ehdolle vuoden keskustelun aloittajana.

Myös perinteinen bloggaus pitää pintansa. Ehdolla on muun muassa Kaktun talli -blogi, jonka takaa löytyvää Kaktu Kuparista MT haastatteli hevosen käyttäytymiseen liittyvässä jutussa elokuussa. Kuparinen on yksi pisimpään yhtäjaksoisesti hevosalasta bloganneista.

Huomattavaa on, että Instagram on ohittanut somessa Facebookin selvästi. Sen rinnalle tekee nousua nuorimpien suosima TikTok.

Äänestys päättyy keskiviikkona 24. helmikuuta kello 18.

Normaalisti palkinnot on jaettu kevättalven hevosmessuilla. Nyt palkintogaala järjestetään verkossa sunnuntaina eli Kalevalanpäivänä.

Valinnat järjestää MediaSade-yrityksen omistama hollolalainen Playsson.net -sivusto, joka tuottaa hevosalan verkkomainontaa ja julkaisee muutaman kerran vuodessa ilmestyvää Ride! -lehteä.

Lisäksi palkintogaala järjestetään verkossa Oho Live TV:n maksuttomalla nettikanavalla.

Tarkemmat äänestysluokat ja ehdokkaat sekä äänestäminen

Lue myös:

Hevonen oppii mielellään – myös vääriä tapoja, sillä se antaa omistajalleen anteeksi hyvin erilaista toimintaa

”Yritämme tehdä nimeä ravivalmentajina ja kasvattajina”, sanovat Nina ja Janne Mustonen

Säterien kummihevoset piristävät Yläneen vanhuksia – samalla varsat oppivat hyville tavoille

Rehellisyys ja aitous vetoavat hevosmaailman somessa (kevät 2019)

Monté-ratsastustakin voi nyt opiskella some-videoista: "Koronan aikana on yleistynyt, että voi esimerkiksi hevoshierontakurssille osallistua videon avulla"

TalkKarissa tutustutaan Emma Väreen valmennustapoihin ja ajomaastoihin – Risto Väre paljastaa, kuinka kaikki sai alkunsa (kevät 2019)

Korumies Arvin tähtäimessä kenttäratsastus ja muiden miesratsastajien auttaminen – verkoston avulla annetaan tukea kiusaamisen uhreille (syksyltä 2018)

Menestyväksi kilparatsastajaksi voi tulla myös ilman rikkauksia – SM-mitalisti Miisa Pulkkanen: "Olen oppinut kaikilta hevosilta jotakin" (syksy 2017)

23.2. klo 18:35: täydennetty tietoja. Aiemmista tiedoista poiketen Playsson.net ei ole yritys, vaan sivusto.

MT Hevoset
Lue lisää

Vaikuttajan valta ja vastuu

14-vuotias raviharrastaja Veera Kiviranta on myös kasvattaja: "Tavoitteenani on opettaa varsa ajolle kolmen vuoden aikana ja saada kilpaponi"

Kuntouttajasta tuli kuntoutettava: "Ensin tuntui, että yhtäkkiä viedään kaikki. Sitten huomasin, että se jäikin vain tauolle"

Iina Aho haluaa kehittyä edelleen sekä monté- että kärrylähdöissä – siksi toiveena on suunnata uudelleen Ranskaan

MT Hevoset