Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suomen Toto75-karonkka: Magical Princess piti muut kilpasiskot takanaan Tammaderbyssä

Vermon kaksipäiväinen Finlandia-viikonloppu käynnistyi hienolla Toto75-kierroksella. Iltapäivä huipentui viisivuotiaiden lämminveritammojen Arvid Åvallin Tammaderby -finaaliin.
Magical Princess johti Tammaderby-finaalia alusta loppuun.
Magical Princess johti Tammaderby-finaalia alusta loppuun. Kuva: Terhi Piispa-Helisten

1. Magical Princess

Sisäradalta keulapaikan vaivattomasti puolustanut Magical Princess otti porukan komentoonsa. Ulkopuolelle ilmestyi raudanluja haastaja An-Dorra, joka alkoi hiljalleen vaatimaan keulahevoselta vauhtia. Ensimmäinen tuhat ravattiin aikaan 13,7, jonka jälkeen tahti alkoi totisesti kiristymään. Kolmas puolikas kaahailtiin aikaan 10,6 ja jyvät erottuivat akanoista. Loppusuoralla Magical Princess pakeni kilpasiskoilta ja erkani tyylikkääseen voittoon. An-Dorra oli toinen ja Ava Di Emelin kolmas. Pekka Korpi ohjasti ja valmentaa viisivuotiasta tammaa, jonka omistaa Jokikunnan Tila Oy yhdessä Star Racing Oy:n kanssa. He ovat myös kasvattaneet hevosen.

2. Salam Aleikum

Martti Patrakalla on käsissään upea lahjakkuus. Hänen valmentamansa nelivuotias Salam Aleikum selvitti alun tiukan paikan, jossa molemmat edestä lähteneet hevoset sortuivat laukalle. Ari Moilanen piti ajokkinsa taitavasti ravilla, ja sen jälkeen kaikki oli helppoa. Salam Aleikum marssi ensimmäisellä takasuoralla johtopaikalle ja hallitsi tämän jälkeen tapahtumia suvereeniin tapaan. Derbyyn tähtäävän oriin jatkoa seurataan suurella mielenkiinnolla, nyt ennätys korjaantui täyden matkan ryhmässä lukemiin 14,4. Eero ja Martti Patrakka omistavat hevosen yhdessä Heikki Suurosen kanssa. Saara Mäkinen on hevosen kasvattaja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

3. Issakan Valo

Tutkapari Jarmo SaarelaJussi Suominen toimii. Tällä kertaa Saarela ohjasti ykköseksi Suomisen valmentaman Issakan Valon, komeasti johtavan rinnalta. Ori nitisti aivan viimeisillä metreillä keulassa juosseen Veetulin, joka pääsi maalisuoran alussa karkaamaan jo parinkymmenen metrin päähän. Suoritus oli komea osoitus Issakan Valon työmoraalista, eikä oriilla sattumalta ole voittoprosentti liki 50. Voittoaika oli 2640 metrin matkalla komea 26,1. Issakan Valon on kasvattanut Talli Issakka ja sen omistaa Lähteen Talli. Jussi Suominen valmentaa ja Jarmo Saarela vastasi ohjastuksesta.