Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ruotsin Toto75-karonkka: Gooner vakuutti hopeadivisioonassa – suomalaisille kaksoisvoitto tammalähdössä

Hagmyren isännöi länsinaapurin Toto75-kierrosta. Iltapäivä piti myös sisällään suomalaisväriä.
Daniel Wäjerstenillä oli aihetta hymyyn myös Hagmyrenissä. Hänen ohjastama ja valmentama Gooner oli täysin pitelemätön hopeadivisioonassa.
Daniel Wäjerstenillä oli aihetta hymyyn myös Hagmyrenissä. Hänen ohjastama ja valmentama Gooner oli täysin pitelemätön hopeadivisioonassa.  Kuva: Ville Toivonen

1. Gooner

Suoraviivainen taktiikka tuotti tulosta hopeadivisioonassa. Lähtö oli etukäteen kolmen kovan välinen taisto. Yksi näistä oli Veijo Heiskasen valmentama Kurri Jari Boko, joka starttasi matkaan kakkosradalta. Lähdön pelisuosikki oli Gooner ja kolmas kova oli Jorma Kontion ohjastama italialaistamma Zeudi AMG. Keskeltä rataa avannut Gooner oli etevin niin alussa kuin lopussa. Daniel Wäjerstenin ohjastama ja valmentama Gooner oli loppusuoralla täysin omilla teillään. Voittoaika oli hieno 11,5.

Kurri Jari Bokon kiristä tuli kiihtyvässä matkavauhdissa liian haastava ja hevonen putosi toton ulkopuolelle. Zeudi AMG teki kovan esityksen kiriessään toiseksi. Knutsson Trotting AB omistaa Goonerin.

2. Hail Mary

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suursuosikki Hail Mary arvottiin sisäradan lähtöpaikalle, mitä moni pelkäsi etukäteen, eikä aivan täysin turhaan. Ori avasi kyllä terävästi matkaan, muttei pystynyt pitämään Milliondollarrhymeä ulkopuolellaan. Örjan Kihlström sai nostettua suosikin kuitenkin toiselle radalle ja pääsi lopulta aina keulaan saakka. Siitä Hail Mary hallitsi kultadivisioonaa maaliin saakka. Timo Nurmoksen tallin Brother Bill oli maalissa toinen. Daniel Redén valmentaa ja Stall Mary ab mfl. omistavat Hail Maryn.

3. Edima

Tammojen Diamantstoet-lähdössä saatiin kaksoisvoitto Suomeen. Paalulta startanneet Special Topsecret ja Edima olivat myös kovasti etukäteen luotettuja ja kaksikko erkani muilta lopussa hallitusti. Ykkösradalta startannut Mika Haapakankaan tallin Special Topsecret juoksi johtavan takana ja kakkosradalta startannut pelisuosikki Edima sen etupuolella keulapaikalla. Siitä tamma oli lopussa selityksittä paras. Special Topsecret seurasi toiseksi. Haapakankaan tallin Special Topmodel ja Special Major ottivat myös kolmossijat Klass I -lähdössä ja pronssidivarissa, joten hänen päivä oli hyvin onnistunut. Jorma Kontio ohjasti Katja Melkon valmentamaa Edimaa, jonka omistaa Jalohepo Oy.