Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ihmiset & kulttuuri

Huono äiti -yrittäjä Sari Helin sai tappouhkauksia tämän takia: "Minua nimitettiin kokoomushuoraksi, vaikken ole edes kokoomuslainen"

"Huono äiti" -tuoteryhmän vajaan viiden euron valmisruoka-annokset pakataan kierrätysmateriaalilla ja valmistetaan Suomessa.
Stina Haaso
Huono äiti käytti Bisnes Finlandin tuen valmisruokabrändin suunnitteluun. Huono Äiti -valmisruokaa brändättiin maanantaina toimittamalla näytteitä toimittajien kotiovelle. Nämä annokset ilmestyvät S-ryhmän kauppoihin huomenna.

Kun Huono äiti -yrittäjä Sari Helin sai keväällä yhtenä monista yrittäjistä Bisnes Finlandin tukea, seurauksena oli mediamylläkkä. Syynä oli puolison ammatti: Petri Sarvamaa on kokoomuksen europarlamentaarikko.

"Puolisollani ei ollut osaa eikä arpaa Huonon äidin projektissa. Sellaista kuitenkin media penkoi ja yleisön mielikuvitus lisäsi loput", Helin kuvailee.

"Sitä aikaa en edes haluaisi enää ajatella. Poliisi joutui käymään kotiportilla. Tappouhkauksia vyöryi toisensa perään. Minua nimiteltiin kokoomushuoraksi, vaikken ole edes kokoomuslainen."

"Mutta mikä ei tapa, se vanhentaa."

Nyt Helin pystyy kertomaan mihin tuki käytettiin. Sen ansiosta markkinoille tuodaan uusi valmisruokabrändi, jota yrittäjä itse kuvailee hyvän omantunnon valmisruoaksi. Helin osallistui tuotteellaan Nelosen ruokaohjelmaan "Suomalainen menestysresepti", jonka voittajat julkaistiin tänä iltana kello 21 alkaneessa jaksossa.

Huono äiti -äiti on itse helpottunut ja tyytyväinen, että projekti on saatu näin maaliin. Seuraavana sitten pitäisi saada suuren yleisön huomio ja voittaa perheet puolelle.

"Annos sisältää puolet päivän kasviksista ja raaka-aineet ovat kotimaisia. Työllistämme jo Kruunu Herkun henkilökunnan tähän projektiin sekä Juvalle on saatu kymmenen uutta työpaikkaa tämän takia. Annokset on lisäksi pakattukin kierrätysmateriaaliin."

Huono äiti -valmisruuat eivät ole kaupan hyllyn edullisimpia. Yksi annos maksaa vajaat viisi euroa.

"Valmisateriamme ovat myynnissä S-kaupoissa", Helin kertoo. "Ateriat on suunnitellut Ravintola Emon keittiöpäällikkö Ilkka Lääveri ja valmistaa Kruunu Herkku Oy Juvalla oikeasti käsin aidoista raaka-aineista."

Annokset ovat saaneet Hyvää Suomesta -merkin.

Suomalainen menestysresepti -kilpailun voitti leipomo Rostenin leipomon ruiskuorinen paistopistetuote Rostis.

Vuoden Suomalainen menestysresepti on valittu – Sukula: "Inhosin tuotteen työnimeä Finpanada"

Lue lisää

Onko joku näistä keittojen äiti? – parhaan keiton keksijä voi päästä Tampereelle

Lanttulaatikkoa piiraan täytteeksi ja rosolliin oma majoneesi – Miten sinä tuunaat valmiin joululaatikon?

Hyvinvointi vetää – keitot ja salaatit avittivat Saarioinen Oy:n tulosta

Yle: Suomen suosituin valmisruoka täyttää 60 vuotta