Ihmiset & kulttuuri

Raskaan liikenteen uhkeimmat luomukset kurvaavat elokuussa Alahärmään: Power Truck Show kasvaa isoksi jälleen

”Tänä vuonna meillä on ilo järjestää taas normaalikokoinen tapahtuma – vaadittavien turvallisuussäännösten mukaisesti toki”, kertoo Power Truck Show’n järjestäjiin kuuluva Hannele Loukasmäki.
Power Truck Show
Vuoden 2019 Power Truck Show’ssa koko näyttelyn parhaaksi valittiin teerijärveläisen Puukuljetus Vesala Oy:n Scania R650 eli Green Cobra. Kaikki maalaukset ovat Simon Ahlsvedin käsialaa.

Power Truck Show on yksi suurimmista kuljetusalan tapahtumista Pohjois-Euroopassa. Raskaan liikenteen katselmus järjestetään 13. ja 14. päivä elokuuta.

Tapahtumapaikka on aiemmilta vuosilta tuttu PowerPark-huvipuisto Alahärmässä Kauhavalla.

Viime vuonna suurtapahtuma oli tauolla koronapandemian vuoksi. Pikkutapaaminen Alahärmässä pystyttiin järjestämään, joten vuodesta 2005 alkanut perinne ei katkennut.

”Tapahtuman hyvä tunnelma on säilynyt vuodesta toiseen”, Hannele Loukasmäki kertoo.

Kustomoidut autot ovat keskeinen osa tapahtumaa. Raskaan liikenteen uhkeimmat ilmestykset taivaltavat Pohjanmaan lakeuksille pitkienkin matkojen takaa.

Kesällä 2019 hurjimman kilometrimäärän urakoi Sergei Petuhof. Hän kaasutteli Härmään Venäjältä Jakutian eli Sahan tasavallasta.

Tulomatkalla Volvon mittariin kertyi noin 11 000 kilometriä. Paluumatkalle tuli mittaa vähän enemmän, sillä Petuhof palasi kotimaisemiinsa hieman eri reittiä kuin tullessa.

Johannes Tervo
Kaukainen vieras. Sergei Petuhof saapui vuoden 2019 tapahtumaan Jakutiasta. Jakutia– Alahärmä–Jakutia-reitti rikastutti Volvon mittaria yli 22 000 kilometrillä.

Viimeisen päälle rakennettuja rekkoja ja yhdistelmiä saapuu komeana saattueena PowerParkiin jo torstaina 12.8.

”Tuo rekkaconvoy on saanut suuren suosion. Se kerää yleisöä tienvarret ja pysäkit täyteen”, Loukasmäki kertoo.

Autonäyttelyssä on ollut alusta lähtien mukana sekä autonrakentajien konkareita että nousevia tähtiä.

”Tänä vuonna yleisölle on tarjolla erityisen paljon uutta silmänruokaa. Jo kesäkuuhun mennessä näyttelyyn on ilmoittautunut noin 200 autokuntaa. Ilmoittautuminen vain kiihtyy elokuuta kohden.”

Myös kuljetusmessut kiinnostaa. Messualue on laajentunut entisestään, ja mukaan on tulossa runsaasti uusiakin näytteilleasettajia.

Johannes Tervo
Tämä kuva on vuoden 2019 Power Truck Show'sta: Erkki ja Juha Ristimaa sekä Kuljetus Ristimaan Scania R560, jonka maalausten aiheena on Madonna.

Lue lisää:

Tämä näyttävä puutavara-auto putsasi festareiden palkintopöydät viime vuonna – Vihreä kobra kiskoo nyt tukkeja Pohjanmaalla

Maanteiden liikkuvat taideteokset kurvasivat jälleen Alahärmään: Madonna ja Rollarit mukana Power Truck Show'ssa

Esko Keski-Vähälä
Puukuljetus Vesala Oy:n Green Cobra siirtyi menestyksekkään näyttelykiertueen jälkeen tositoimiin. Emil Lund purkaa Cobran kuormaa Junnikkala Oy:n Kalajoen-sahalla kesäkuussa 2020. Tukit ovat Evijärveltä.

Lue lisää

Poni kuoli: Finland Horse Show'n kilpailussa tapahtui vakava ratsastusonnettomuus

Kustomoidut kuorma-autot valtaavat Alahärmän kuudettatoista kertaa Power Truck Show'ssa - osallistujia tulossa seitsemästä maasta

Lapuanjoki tulvii pelloille – sateet nostaneet muitakin jokia yli äyräidensä Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla

Vuokrapumppu pelasti talon: vesi uhkasi jo kellaria