
Tuhdit ukrainalaiset padat ja nyytit sopivat talveen, kunhan sietää tilliä
Ravintola Megobaron perunapannukakut ja lihanyytit herkkusienikastikkeella toivat lämpöä kävelylenkin päätteeksi.Espoo
Ukrainalaiset perunapannukakut ja paistetut munakoisot ovat tuhtia evästä. Kyytipojaksi sopii sikäläinen IPA-olut. Kuva: Katja LamminenRavintola Megobarossa Espoon Tapiolassa pääsee nautiskelemaan ukrainalaisista ja georgialaisista mauista. Päätimme harvinaisuuden vuoksi valita listalta vain ukrainalaisia ruokia. Valinnan helpottamiseksi reseptien alkuperät on merkitty ruokalistaan näkyvästi. Lihan alkuperäksi puolestaan paljastui kysyttäessä Viro.
Helmikuisena lauantai-iltana tupa oli täynnä ja saimme viimeisen pöydän ilman varausta.
Alkuun maistelimme tuhteja ukrainalaisia perunapannukakkuja hapankermalevitteellä sekä paistettua munakoisoa Odessan tyyliin valkosipulikermalla, yrteillä ja tuoretomaatilla. Kyytipoikana toimi aavistuksen lakritsaisen makuinen ukrainalainen Lviv IPA -olut.
Pääruoaksi pöytään saapui kanalla ja sianlihalla täytettyjä taikinanyyttejä kuorrutettuina kermaisella herkkusienikastikkeella. Annoksen mausteena oli tilliä, joka lienee ukrainalaisen keittiön vakiomauste.
Seuralainen sai eteensä naudan- ja sianlihamuhennosta perunalla, yrteillä ja mausteilla. Jälkimmäinen oli käytännössä mausteista lihakeittoa. Varsinaista kylmän kelin lohturuokaa kaikki tyynni.
Kokeilemisen arvoisia klassikoita olisivat myös ukrainalainen borsch-keitto, kaalikääryleet ja Kievin kana.
Vessareissun yhteydessä sopi hauskuttaa itseään tai vaikka koko pöytäseuruetta nappaamalla selfiepöydältä päähänsä korkean, karvaisen perinnepäähineen ja näyttävät helmet kaulaan.
Ystävällinen asiakaspalvelu kruunasi elämyksen.
Ravintola Megobaro, Tapiontori 3 C, EspooArtikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








