
Keko lihaa, makkaraa ja juustoa erilaisilla sooseilla siivitti Balkanin tunnelmaan Kuopion satamassa
Bokasta saa meheviä makkaroita, kanavartaita ja pitkään haudutettua lammasta tsatsikilla ja muilla makua pursuavilla kastikkeilla.Kuopion satamassa sijaitseva Boka tarjoaa aitoa balkanilaista ruokaa: meheviä makkaroita, kanavartaita ja pitkään haudutettua lammasta tsatsikilla ja muilla makua pursuavilla kastikkeilla.
Perinteistä perunasta, munakoisosta ja kesäkurpitsasta tehtyä moussakaa saa niin liha- kuin kasvisversionakin. Kasvisruokien listalla on paljon juustoja, kuten halloumia, vuohenjuustoa ja fetaa. Ne ovat herkullisia, mutteivät toki vegaanisia.
Otimme alkupalaksi tuhdin kiekon vuohenjuustoa salaattipedillä ja pääruoaksi lihalautasen kahdelle. Ylitsepursuava lankku sisältää herkkua jos jonkinmoista: Bokan makkaroita, cevapcici-makkaroita, manteli-saksanpähkinäkanaa, grillattua halloumijuustoa, pitaleipää ja balkanin salaattia. Dijon-, kajmak- ja ajvar-dippejä sekä wasabi-omenamajoneesia. Moisen annoksen jälkeen oli lihakiintiö hetkeksi täynnä.
Tarjoilijan mukaan lihat ovat uusiseelantilaista lammasta lukuun ottamatta kotimaisia. Makkarat teetetään ravintolan omalla reseptillä paikallisella lihanjalostajalla.
Tunnelma ravintolassa on sopivalla tavalla menevä ja hälyinen. Häärimistä avokeittiössä on mukava seurata syömisen ohessa ja välillä lepuuttaa silmiään Kallaveden välkkeessä.
Bokalla on ravintola myös Helsingissä.
Boka, Koljonniemenkatu 2, 70110 Kuopio ja Hämeentie 20, 00530 Helsinki.Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





