Kirja houkutteli lapset kokkaamaan ‒ helpot reseptit hellivät myös kiireistä vanhempaa
Outi Tuomivaaran Eka ruokakirja lupaa paljastaa myös maailman parhaimman mokkapalareseptin.Ruokatoimittaja Outi Tuomivaaran Eka ruokakirja on värikäs teos, johon tarttuu mielellään. Kuvitus on luovaa ja taitto selkeää. Suurin osa resepteistä valmistuu perusraaka-aineista ja niitä tarvitaan maltillinen määrä.
Eka ruokakirja on suunniteltu lapsille ja nuorille, mutta se on kelpo kirja myös aikuisille. Esimerkiksi helpoiksi suunnitellut curry-reseptit houkuttelevat kokeilemaan kotiversiota valmisruuan sijaan.
Kirjassa on paljon terveellisiä välipalareseptejä ja leivonnaisia, jotka ovat omien lasteni ehdottomia kokkaussuosikkeja. Kirja lupaa paljastaa esimerkiksi kaikista parhaiden mokkapalojen reseptin.
Oma 13-vuotiaani testasi kirjasta useampaa reseptiä. Mustikkamuffinsit onnistuivat kohtuullisesti, valmiit leipomukset olivat hieman lättänöitä. Lämpimän fetasalaatin perunat jäivät raaoiksi, vaikka kokki vakuutti kypsentäneensä niitä reseptissä neuvotun ajan.
Lohikulhoon lapsi osti myös raaka-aineet itse. Rahankäyttöä ja kilohintojen tarkistamista kannattaa ehdottomasti harjoitella mahdollisimman nuorena. Itsenäiset kauppareissut onnistuvat vaikkapa harrastuskyyditysten yhteydessä.
Laitamme lasten kanssa kauppaviestejä WhatsAppilla ja soittelemme tarvittaessa. Tällä kerralla keskustelimme lohen kilohinnasta.
Jo nuorellekin lapselle saa Visa Electron-kortin, jolle voi siirtää juuri oikean määrän rahaa jopa kauppareissun aikana.
Lohikulhot onnistuivat hyvin ja maistuivat koko perheelle. Jokainen voi koostaa täytteistä itselleen sopivan kulhon, mikä on mukavaa erityisesti pienten lasten kohdalla.
Lohikulho
4 annosta
- Ainekset
- 3 dl riisiä
- 500 g ruodotonta lohta
- 1/2 tl suolaa
- (180 g kisoja pakastekatkarapuja)
- 1–2 avokadoa
- 1 ruukku korianteria
- Lime-soijakastike:
- ½ dl soijakastiketta
- ½ dl limen mehua
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 2 rkl varsineen hienonnettua korianteria
- (2 rkl riisiviinietikkaa)
Valmistusohje
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Ota uunivuoka esiin. Huuhtaise lohi kylmällä vedellä ja kuivaa pinta talouspaperilla. Siirrä lohi vuokaan ja ripottele suola tasaisesti päälle. Kypsennä lohta uunissa 20–25 minuuttia, kunnes se on kypsää.
3. Jos haluat laittaa lohikulhoihin myös katkarapuja, kaada ravut lämpimään veteen sulamaan. Purista ravut kuiviksi.
4. Viipaloi ja kuutioi avokado tarjolle.
5. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa. Jos haluat oikaista, voit käyttää kastikkeen sijaan pelkkää soijaa.
6. Kaikki syöjät voivat koota omat kulhonsa. Laita pohjalle riisiä ja avokadoa. Nostele lohi paloiksi päälle. Lisää halutessasi katkarapuja. Koristele korianterin lehdillä. Lorauta lime-soijakastiketta tai pelkkää soijaa päälle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







