Tästä ei lohikeitto parane – sitruunankuoriraaste viimeistelee maun taivaalliseksi
Kermaiseen liemeen keitetty lohikeitto on klassikko ja monen suomalaisen lempiruoka. Sitä tarjotaan usein myös ulkomaisille vieraille.Lohikeitto
4—5 annosta
- Ainekset
- noin 500 g ruodotonta lohifileetä
- ½ tl suolaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- noin 500 g perunoita
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1 rkl voita
- 1 l vettä
- 2 kalaliemikuutiota
- 5 valkopippuria
- 5 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 prk (2 dl) kermaa
- noin ½ tl suolaa
- noin 1 tl sitruunankuoriraastetta ja tilkka mehua
- ½ dl tuoretta tilliä
Valmistusohje
Leikkaa lohi nahattomiksi suupaloiksi. Ripauta kalojen päälle vähän suolaa, kääntele ja anna maustua keiton valmistumisen ajan.
Kuori sipulit, perunat, porkkanat ja palsternakka. Hienonna sipulit ja leikkaa kasvikset kuutioiksi.
Kuumenna voi keittokattilassa ja kuullota siinä ensin sipuli. Lisää kasvikset ja kääntele hetki.
Lisää vesi, kalaliemikuutiot, laakerilehdet ja pippurit. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Lisää kalapalat ja kerma. Tarkista maku. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja halutessasi sitruunalla. Kiehauta ja siirrä sivuun. Viimeistele tillisilpulla. Nauti hyvän leivän kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

