Mehevää sipulia tihkuva broilerijuustokakku on loistava vaihtoehto voileipäkakulle
Tämä kakku ei tosiaankaan ole mauton. Lempeä broileri saa parikseen sipulien lisäksi paholaisen kastikkeen.
Mehevä sipulinen broilerijuustokakku on koristeltu rucolalla ja paholaisenkastikkeessa kuullotetulla punasipulilla. Kuva: Marja SeppäläPuna-valkosipuli-broilerijuustokakku
8–10 hengelle
Pohja
- 1 perunalimppu (noin 200 g)
- 125 g voita
Täyte
- 600 g broilerin suikaleita tai rintafileitä
- 1 punasipuli (120 g)
- 1 rkl voita
- 1 omena (noin 100 g)
- 2 rkl paholaisenkastiketta (tulista chilikastiketta)
- 5 liivatelehteä
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g kermaviiliä tai 2 dl vispikermaa
- 1 rkl valkosipulirouhetta (rouhi hienoksi)
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 ½ tl timjamia
- ¼ tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 ½ tl sitruunamehua
- 1 rkl vettä
Pinnalle
- 270 g punasipulia
- 1 rkl voita
- 2 rkl paholaisenkastiketta
- 1 ruukku rucolaa
- noin ½ tl valkosipulirouhetta
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. noin 24 cm) pohjan ja reunan väliin tai tee kakku suoraan tarjoiluastiaan. Silloin laita pelkkä rengasvuoka ilman pohjaa tarjoilualustan päälle ja kokoa kakku siihen.
Sulata voi. Rouhi perunalimppu pieniksi esimerkiksi monitoimikoneessa, Sekoita voi ja leipärouhe keskenään ja painele kevyesti vuokaan pohjaksi.
Paista broilerisuikaleet ja punasipuli voissa kypsiksi. Lisää joukkoon raastettu omena, timjami ja mustapippuri ja kuullota vielä hetki. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Laita liivatelehdet veteen likoamaan.
Sekoita tuorejuusto, kermaviili, hunaja, chilikastike ja valkosipulirouhe keskenään tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamehu ja vesi ja liuota puristellut liivatelehdet kuumaan nesteeseen. Anna jäähtyä hieman ja kaada ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon.
Lisää seokseen nyt paistettu broileri ja punasipuli ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Levitä täyte tasaiseksi vuokaan ja anna hyytyä yön yli.
Suikaloi punasipuli ja kuullota voissa, lisää paholaisenkastike ja anna jäähtyä.
Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele se rucolalla ja punasipulilla. Lopuksi voit vielä rouhia päälle valkosipulirouhetta myllystä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

