Makkara ja ruusukaali ovat täydellinen yhdistelmä: Herkullisen höystön kruunaa omena
Currylla maustetun omenaisen ruusukaalihöystön voi tarjota sellaisenaan lämpimänä salaattina tai tarjota makkaran lisukkeena.Omenainen ruusukaalihöystö
4 annosta
Ainekset
- 300 g ruusukaaleja
- 1 sipuli
- 1 kirpeä omena
- 2 rkl rypsiöljyä
- ¾ dl pehmeitä kuivattuja karpaloita
- 1½ rkl valkoviinietikkaa
- 2 tl currya
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa kanta ja poista mahdolliset huonot uloimmat lehdet. Halkaise kerät.
- Keitä ruusukaaleja suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia. Nosta ne reikäkauhalla jääveteen jäähtymään. Valuta ruusukaalit siivilässä.
- Kuori ja silppua sipuli. Pese omena ja kuutio se.
- Kuullota sipulit öljytilkassa. Lisää omenat, karpalot, viinietikka ja curry. Kääntele vielä noin minuutin ajan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Kumoa sipuli-omenaseos tarjoiluastiaan.
- Lisää pannulle tilkka öljyä ja paista ruusukaaleja pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Kääntele ruusukaalit sipuli-omenaseokseen. Tarjoa höystö lämpimänä liha- ja makkararuokien lisukkeena.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



