Sienidippi: Valmista herkullista dippiä kahdella eri tavalla – täydellistä sipsien kanssa
Reseptimme on tehty pakastehaaparouskuista, mutta myös sopivasti liotetut suolatut rouskut ovat varmasti kokeilemisen arvoisia. Suolaisten sipisen ja lastujen lisäksi voi dippailla voi myös terveellisemmin erilaisia kasviksia.
Samalla ohjeella syntyy kaksi erimakuista dippiä sen mukaan käytätkö sieninä rouskuja vai kantarelleja. Kuva: Mikko MäntyniemiDippi rouskuista ja kantarelleista
noin 8 annosta
Ainekset
- 2 ½ dl esikäsiteltyjä, pakastettuja kantarelleja tai haaparouskuja
- ½ prk tuorejuustoa, esim. valkosipulilla maustettua
- 1 rkl majoneesia
- ½ dl pecorino- tai parmesaanijuustoa
- 2 tl sitruunamehua
- ripaus mustapippuria
- (suolaa)
- 10 basilikanlehteä
- 1 rkl timjaminlehtiä
Valmistusohje
- Sulata ja valuta sienet. Purista niistä neste mahdollisimman hyvin pois.
- Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen tai leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen. Anna käydä, kunnes seos on sopivan sileää. Siirrä dippi kulhoon ja anna tekeytyä noin tunti. Sekoita, maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita.
- Tarjoa dipattavaksi sipsejä, ruislastuja ja kasviksia, esim. porkkana- ja kurkkutikkuja, kukkakaalia ja paprikasuikaleita.
- Vinkki: Voit käyttää rouskudippiin myös suolattuja haaparouskuja, kunhan liotat niistä ensin liian suolan pois. Kokeilemisen arvoisia ovat myös muut ryöppäämällä esikäsiteltävät rouskut, kuten esim. karva-, kangas- tai mustarousku.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


