
Tähän pizzeriaan on jatkuvasti jono – Piileekö taika 500-asteisessa puu-uunissa?
Miten espoolaispitseria pystyy pitämään yllä parin kuukauden asiakasjonoa Espoon Kurttilassa?On hatunnoston paikka, kun rento pitsaravintola Edvin Espoon Kauklahden Kurttilassa pystyy ylläpitämään parin kuukauden jonotuslistaa kuin parhaissa Michelin-ravintoloissa. Kevättä kohden viikonloppuisin näyttää vielä varatummalta.
Edvin Pizza Napoletanan keittiön keskellä hohkaa aito napolilainen puupoltteinen kiviuuni. Halkaisijaltaan toista metriä oleva uuni lämmitetään 500 asteeseen, ja sammutetaan tuntia ennen sulkemista illalla.
Hapanjuuritaikinasta käsin leivotun kuohkeapohjaisen pitsan ainesosat tulevat kotimaasta ja italiasta. Tomaattikastike on tehty napolilaisista tomaateista.
Tilaan alkuun oliivilautasen, marinoituja Chubadedos-oliiveja. Mistä näitä saisi ostaa lisää?
Pizzavalintaan: Iberico Chorizoa, fior di latte mozzarellaa, pecorino romano -juustoa ja tuoretta basilikaa. Maukasta, kyllä. Rustiikkinen punatiilinen teollisuusympäristö entisessä korkkitehtaassa, kynttilänvaloa ja hyvää seuraa. Italialainen lagerolut sopi kyytiin.
Jälkiruoaksi Edvinin omaa vaniljapehmisjäätelöä vadelmakastikkeella.
Menun pitsojen hinnat vaihtelivat 16–26 euron välillä.
Rustiikkinen teollisuuskiinteistö on entisöity Edvin Pizza Napoletanan ravintolaksi. Kuva: Kimmo LundénVanhan tiilitalon puutarhan puolelle avautuu keväällä terassi.
Mikä tekee pitseriasta näin suositun Espoon Kurttilassa, ”keskellä–ei–mitään”?
No, onhan Kurttila toki lähellä Kauklahtea.
Edvin Pizza Napoletana, Hans Westerlundintie 2, Kauklahti, EspooArtikkelin aiheet- Osaston luetuimmat










