
Söin täällä: Viking Linen ravintolatarjonta ihastutti – ruoassa ei kannata risteilyllä säästellä
Ruotsinlaivalle kannattaa suunnata ehdottomasti ruoan perässä.
Laivalta ei tarvitse nälkäisenä lähteä. Ravintolan ikkunastakin näkyvät upeat maisemat. Kuva: Janiko KemppiRuotsinlaivojen merellinen buffet houkuttelee valtavat määrät matkustajia. Testasimme, miltä Viking Linen buffettarjonta näytti Gabriellalla, ja mitä Cinderellan Seaview Dining -ravintolan listalta löytyi.
Laivalla ostettuna Viking Linen iltabuffet maksaa 46 euroa ja se sisältää hanajuomat (myös alkoholilliset). Buffet sisältää kymmenittäin eri ruokalajeja, joista jokainen löytää varmasti suosikkinsa. Testauksen aikana tarjolla oli talvibuffet, joka jatkuu 25. maaliskuuta asti.
Omina suosikkeinani buffetissa olivat kalapöytä, jonka rapusilakka, pienenä annoksena tarjottu kylmäsavuhauki sekä savusärkimousse ihastuttivat. Oli mukava huomata, että myös vähemmän arvostetut kalat olivat löytäneet tiensä listalle.
Buffet-ruokailu kannattaa jakaa kahteen osaan: ensin nauttia kalapöydästä, minkä jälkeen siirtyä lämpimiin ruokiin. Kuva: Janiko KemppiLihapuolelta riistakäristys oli saanut päälleen kunnon paistopinnan. Saksanhirveä ja naudanlihaa löytyi pisteeltä, jossa kokki leikkasi tuoreita siivuja tilausten mukaan. Possun kylki oli maustettu hyvin ja se oli todella mehukasta.
Kasviksista säväytti eniten silmusalaatti, joka tarjoiltiin muussatun leipäjuuston sekä viikunan kanssa. Kermaperunoista tuli taas mummola mieleen.
Buffetissa kannattaa ehdottomasti testata pieniä annoskulhoja. Ne olivat mielestäni buffetin parasta antia ja tarjoavat ravintolamaista elämystä.
Valmiit pikkuannokset olivat hauska lisä. Takana villisikamakkaraa ja etualalla riistakäristystä. Kuva: Janiko KemppiToiseen suuntaan seilatessa testasin ravintolamenun antimia. Teemana Seaview Dining -ravintolassa oli pohjoisen luonnon maut. Listalta voi valita haluamiaan annoksia, mutta myös keittiömestarin menun, jonka hinta on 52 euroa.
Päädyin valitsemaan listalta alkuun blinin, pääruoalle jäniksen ulkofileetä ja jälkiruoaksi lakritsia punajuurisorbetilla.
Blini oli erinomaisesti paistettu ja melkoisen suuri. Rapeareunaisen herkku tarjottiin muikun-, siian- ja kylmäsavustetun hauenmädin sekä smetanan ja punasipulin kera.
Pääruoan jänis oli todella herkullista. Sen lisukkeena tarjottiin linssejä ja rapeaa pekonia. Jälkiruoka oli kekseliäs ja vahvastikin maistuva punajuuri tarjosi mukavaa vaihtelua perinteiseen jälkiruokakattaukseen.
Juomapuolikin on laivalla toki kunnossa. Ruoille oli tarjolla omat viiniparitukset ja laivan omat viinit. Nostoina näistä voi tehdä Palmer & Co Brut Sélection -samppanjan sekä erityisesti kalaruoille sopivan Burgenland Grüner Veltliner -valkoviinin.
Buffet Viking Line Gabriella, Seaview Dining Viking Line CinderellaArtikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








