Voileipä täynnä Välimeren makuja – kasvistäyte tekee siitä raikkaan
Välimeren kasvisrulla maistuu raikkaan kesäiseltä runsaan basilikan ansiosta. Aurinkokuivattu tomaatti yhdessä salaattijuustokuutioiden kanssa tuo tuulahduksen etelästä.
Välimeren kasvisrulla viimeistellään runsailla kasviksilla, jotta jokaiseen palaan tulee myös värikkäitä koristeita. Kuva: Kimmo HaimiVälimeren kasvisrulla maistuu raikkaan kesäiseltä runsaan basilikan ansiosta. Aurinkokuivattu tomaatti yhdessä salaattijuustokuutioiden kanssa tuo tuulahduksen etelästä.
Välimeren kasvisrulla
10 viipaletta
Ainekset
- 12 isoa paahtoleipäviipaletta
Kostutus
- 1 dl vettä
- 2 rkl sitruunamehua
Täyte
- 1 prk (180 g) salaattijuustokuutioita
- 1 dl aurinkokuivattua tomaattia
- 1 prk (150 g) ranskankermaa, 28 %
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl mustapippuria
- ½ rkl sokeria
- ½ dl tuoretta basilikaa
Pinnalle
- 1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl turkkilaista jogurttia
Koristelu
- kirsikkatomaatteja
- oliiveja
- basilikaa
Valmistusohje
- Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta tuorekelmusta alusta (55 x 45 cm) työpöydälle alumiinifolion päälle. Alumiinifolio tekee alustasta tukevamman rullattavaksi.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti. Aseta viipaleet aivan vieri viereen 4 x 3 palan suorakaiteeksi kelmulle.
- Kostuta palat vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Hienonna salaattijuusto, tomaatit, valkosipulin kynsi ja basilika. Sekoita täytteen ainekset ja leivitä levylle.
- Rullaa folion avulla kuten kääretorttu. Anna maustua tiukkana rullana kylmässä seuraavaan päivään.
- Kuorruta jogurtilla ja sitruunamehulla notkistetulla tuorejuustolla ja koristele. Voit leikata rullan valmiiksi viipaleiksi. Jos kakku on kokonainen, varaa kakkulapion lisäksi terävä veisti vadille.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


