Suomi suljettuna 13.5. saakka: etäopetus jatkuu, Uusimaa pysyy eristettynä ja koronavirustestausta lisätään, linjaa hallitus - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Suomi suljettuna 13.5. saakka: etäopetus jatkuu, Uusimaa pysyy eristettynä ja koronavirustestausta lisätään, linjaa hallitus

Valtioneuvosto on linjannut, että aikaisemmin päätettyjä toimia jatketaan 13.5. saakka.
Lauri Heikkinen
Hallitus kertoi tänään koronavirusepidemian takia tehtyjen rajoitustoimien pidentämisestä.

Rajoitustoimia jatketaan kuukauden aiemmin ilmoitettua 13.4. pidempään.

Valtioneuvosto on linjannut, että aikaisemmin päätettyjä toimia jatketaan 13.5. saakka. Pääministeri Sanna Marin kiitteli rajoitustoimia noudattavia kansalaisia.

Valtioneuvosto on huomenna antamassa jatkamisasetuksen, jossa pidennetään valmiuslain toimivaltuuksia kuukaudella.

Valvontaa Uudenmaan osalta jatketaan, kertoo sisäministeri Maria Ohisalo. Tehostettua valvontaa rajoilla ei kuitenkaan voida jatkaa loputtomiin, hän jatkaa.

Poliisihallitus selvittääkin valvonnan helpottamista teknisin keinoin.

Uudenmaan liikkumisen rajoitusten osalta rajoitukset ovat voimassa 19.4. asti. Yleisötapahtumien ja ravintoloiden osalta rajoitukset ovat voimassa 31.5. asti.

Henkilö- ja matkustajaliikenteen lopettamiseksi tehdään lisätoimenpiteitä lukuun ottamatta rahtiliikennettä. Aiempia linjauksia siis tiukennetaan entisestään.

Myös THL pitää hallituksen mukaan välttämättömänä, että rajaamistoimenpiteitä jatketaan.

Koronavirustestausta lisätään.

Lasten, nuorten ja opiskelijoiden poikkeukselliset opetusjärjestelyt ja etäopetus jatkuu vähintään toukokuun puoleenväliin saakka, kertoo opetusministeri Li Andersson. "Opetus jatkuu, vaikkakin poikkeuksellisin tavoin."

Kenenkään valmistuminen ei saa vaarantua, Andersson täydentää. Erityistä huomiota tullaankin kiinnittämään valmistumisen turvaamiseen. Lähiopetukseen on poikkeusaikana osallistunut vain 7 prosenttia oppilaista.

"Tiedostamme, että tilanne on hyvin kuormittava perheille ja vanhemmille. Haluan osoittaa kiitoksen perheille ja vanhemmille jaksamisesta ja joustamisesta tässä poikkeuksellisessa tilanteessa."

"Hallituksilla on myös oltava toimivalta purkaa ja vähentää rajoitustoimia hallitusti silloin, kun ne eivät palvele enää tarkoitustansa", sanoo oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Henriksson myös kiitteli COVID-epidemian etulinjassa työskentelevien terveydenhuollon ammattilaisten toimintaa.

Lue lisää

THL: Suomessa kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Käheä-ääninen Marin johtaa viisikon neuvotteluita lisäbudjetista Kesärannasta käsin

Venäjän koronakuolemien määrä kohosi yli viiden tuhannen – vuorokaudessa 182 uutta kuolemaa

Korona peruutti ruokamessuja maailmalla, Food from Finland siirtyi webinaareihin