MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Kotimaa

Europarlamentaarikon vaimon verkkosivustolle 100 000 euron valtiontuki – Sarvamaa vastaa hämmennykseen: "Kuulin koko asiasta samana päivänä, kun tuki oli jo myönnetty”

Petri Sarvamaan vaimon yhtiö sai 100 000 euron korona-avustuksen valtion rahoitusyhtiö Business Finlandilta.
Maria Miklas
Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) on vaimonsa Sari Helinin omistaman Huono Äiti Oy:n hallituksen varajäsen.

Suomen Kuvalehti uutisoi lauantaina pienistä ja keskisuurista yrityksistä, joille valtion rahoitusyhtiö Business Finland on myöntänyt korona-avustuksia.

Maksimiavustuksen saaneiden yritysten joukossa on kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaan vaimon Sari Helinin Huono Äiti Oy, jolle myönnettiin 100 000 euroa. Kyseessä on sosiaalisen median yhteisö.

Yhtiön saama tuki on herättänyt ihmetystä sosiaalisessa mediassa ja perinteisessä mediassa. Europarlamentaarikko Sarvamaa reagoi myös asiaan Twitterissä.

"Vaimoni omistaa yhdessä lastemme kanssa yrityksen Huono Äiti Oy. En omista siitä mitään, enkä osallistu sen toimintaan. Kuulin koko asiasta samana päivänä, kun tuki oli jo myönnetty", Petri Sarvamaa kirjoittaa sunnuntaina julkaistussa twiitissä.

Sari Helin omistaa yrityksestä 80 prosenttia ja perheen kaksi lasta kumpikin 10 prosenttia.

"Olen Huono Äiti Oy:n hallituksen varajäsen siltä varalta, että vaimolleni tapahtuu jotakin ja yhtiön toiminta pitää saattaa loppuun tai myydä", Sarvamaa perustelee Twitterissä.

Lue lisää

Komissio syynää, rikkooko Suomi alkoholin etämyyntikiellolla lakia

Sarvamaa: "Me metsäalasta kiinnostuneet odotamme EU:n uutta metsästrategiaa malttamattomina"

Kestävä metsänhoito vaakakupissa

Business Finland on myöntänyt lähes miljardi euroa koronasta kärsiville yrityksille