Kotimaa

Virrat antaa jokaiselle vauvalle 4 000 euroa – potti maksetaan kahdeksan ensimmäisen elinvuoden aikana

Arvion mukaan vuonna 2020 syntyy 35–40 virtolaista.
Ville-Petteri Määttä
Vauvaraha on saajalleen veronalaista tuloa. Tuen päämääränä on tukea Virtain kaupungin elinvoimaa ja kehittymistä.

Pohjois-Pirkanmaalla sijaitseva Virrat nostaa vauvarahansa yhteensä 4 000 euroon. Kaupungin tiedotteen mukaan Virrat haluaa palkita vastasyntyneitä hienosta valinnasta syntyä virtolaiseksi.

Palkkioon ovat oikeutettuja kaikki syntyvät lapset, joiden kotikunta on Virroilla. Vauvaraha on mahdollista saada anomalla sitä vauvan syntymän jälkeen.

Vauvaraha maksetaan kahdeksassa erässä. Ensimmäinen 500 euron osuus maksetaan jo pian syntymän jälkeen. Loput osuudet maksetaan seuraavan seitsemän vuoden aikana vuosittain tammi-helmikuussa olettaen, että lapsi asuu Virroilla väestörekisterikeskuksen tietojen mukaisesti edeltävän vuoden viimeisenä päivänä.

Jokainen syntynyt virtolainen saa näin ollen kahdeksana ensimmäisenä elinvuotenaan 500 euroa vuosittain. Vauvaraha koskee vuoden 2020 alusta ja sen jälkeen syntyneitä.

Osa alkuvuodesta 2020 syntyneistä ehti saada aiemman mallin mukaisen 400 euron vauvarahan, joten kaupunki korvaa heillekin 100 euron erotuksen.

Vauvaraha on saajalleen veronalaista tuloa. Tuen päämääränä on tukea Virtain kaupungin elinvoimaa ja kehittymistä.

Virtain kaupunginjohtaja Juha Virtasaari kertoo, että syntyvyys on kaupungissa hienoisessa nousussa verrattuna viime vuoteen. Arvion mukaan vuonna 2020 syntyy 35–40 virtolaista.

”Kaikki he ovat oikeutettuja vauvarahaan, jolla halutaan kannustuksen lisäksi muistuttaa ihmisiä erinomaisesta mahdollisuudesta nauttia elämästä Virroilla,” Viitasaari sanoo tiedotteessa.

Virtojen suurimman investoinnin, hirsikoulun, rakennustyömaan ohessa Hyvinvointipuisto on herättänyt mielenkiintoa. Tiedotteen mukaan puiston tarjoamat harrastukset skeittipuistosta ja katukoriksesta frisbee-golfiin sekä valmistuva parkour-rata ovat saaneet liikkeelle niin paikalliset kuin lähialueidenkin nuoret.

”Luotamme näiden valintojen vahvistavan Virtain houkuttelevuutta elinympäristönä ja siten myös rakentavan kokonaisuutta terveenä kasvuympäristönä. Uusi 4 000 euron vauvaraha on sitten ikään kuin kirsikkana lapsiperheiden kakun päällä,” Viitasaari sanoo.

Lue lisää: Luhankalainen perhe saa lapsesta kymppitonnin – kunnanjohtaja antoi vastineen harmistuneille

Hartola houkuttelee töihin vauvarahalla ja muuttopaketilla

Lue lisää

Perusopetuksen tulevaisuuteen uusia näkökulmia

Suomessa 36 uutta koronavirustartuntaa – Pirkanmaalla ainakin kolme liittyy Tampereen yliopiston tartuntaketjuun

Poliiseja kohti Porvoossa ja Pirkanmaalla ampuneet ruotsalaisveljekset saivat syytteet 13:sta murhan yrityksestä

Bakteereita tuhoava tarttumasuoja syntyi koronakriisin keskellä – pian se liikkuu Virroilta ympäri maailmaa