Leijona Catering Kärnälle: "Emme koskaan unohda kotimaista vaihtoehtoa" – ulkomaisia tuotteita perustellaan muun muassa hinnalla, toimitusvarmuudella ja vaihtelun tarjoamisella - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Leijona Catering Kärnälle: "Emme koskaan unohda kotimaista vaihtoehtoa" – ulkomaisia tuotteita perustellaan muun muassa hinnalla, toimitusvarmuudella ja vaihtelun tarjoamisella

Leijona Catering aikoo nostaa käyttämiensä tuotteiden ja raaka-aineiden kotimaisuusastetta vuoden 2020 aikana.
Markku Vuorikari
Leijona Catering vastaa puolustusvoimien ruokailuista. Arkistokuva.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä avasi tänään keskustelun puolustusvoimille tarjottavien ruokien kotimaisuudesta.

Kärnä kummaksui Twitterissä sitä, miksi Leijona Catering tarjoaa varusmiehille ruotsalaista margariinia, kreikkalaista hilloa ja tanskassa valmistettua riisivälipalaa. Hän vaati Leijona Cateringin nostamaan kotimaisuusastetta.

Myös puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) ilmoitti maanantaina Twitterissä, että kotimaisuusastetta olisi syytä nostaa.

Leijona Cateringin mukaan ulkomaisia tuotteita hankitaan monista syistä.

"Valintoihin vaikuttaa muun muassa ruokalistasuunnittelu, tuotteen hinta, toimitusvarmuus ja hygienia. Toki meille tulee paljon tuotteita Suomestakin, mutta maastoruokailussa pitää miettiä, mikä sopii kyseisen ruokahuollon malliin. Emme koskaan unohda kotimaista vaihtoehtoa", kommentoi Leijona Cateringin viestintäpäällikkö Suvi Pitkänen MT:lle.

Ulkomaisen riisivälipalan kohdalla ratkaiseva tekijä ei ole hinta, sillä se on huomattavasti kalliimpaa kuin edullisimmat kotimaiset purkkijogurtit.

Pitkänen kommentoi, että Leijona Catering on päättänyt tarjota Tanskassa valmistettua maitovalmistetta vaihtelun vuoksi.

"On vaihteluasia, onko joka päivä sitä jogurttia vai myös muita tuotteita. Joskus tarjotaan vaihtelevampaakin ruokaa, jotta se sitten maistuu."

Leijona Catering aikoo nostaa käyttämiensä raaka-aineiden kotimaisuusastetta vuoden 2020 aikana. Yritys uusi hankintasopimuksensa kesäkuun alussa. Pitkänen kertoo, että uuden sopimuksen avulla aiotaan lisätä kotimaisten tuotteiden ja raaka-aineiden osuutta.

Tällä hetkellä kaikki Leijona Cateringin käyttämä tuore liha, maito ja tuore leipä ovat kotimaisia.

Maitotaloustuotteista, kasvirasvoista ja välipaloista kotimaisen osuus on 73 prosenttia ja hedelmä-, marja- ja vihannestuotteista 65 prosenttia.

Pitkänen ei kerro, aiotaanko juuri Kärnän esiin nostamia margariini-, riisivälipala- ja hillotuotteita korvata kotimaisilla.

Lue lisää:

Varusmiehet syövät kreikkalaista hilloa ja Tanskassa tehtyä riisivälipalaa – keskustan kansanedustaja ja ministeri nostaisivat Leijona Cateringin kotimaisuusastetta

Lue lisää

Kärnä syyttää armeijaa muonittavaa Leijona Cateringia valehtelusta – Leijona Catering: "Kyse oli yksittäisestä lihaerästä, 1.6. lähtien kaikki lihatuotteet kotimaisia"

Markkinakatsaus: Lihan tuotanto lisääntyi keväällä – tuonti väheni ja kotimaisuusaste nousi 83 prosenttiin

Kärnälle elvytyspaketista!

Näin Mauri Pekkarinen ja Paavo Väyrynen vastaavat Mikko Kärnän syytöksiin oikeistopopulismista ja besserwisserismistä