Kotimaa

Viking Line ja Tallink Silja palauttavat reittiliikenteen Helsingin ja Tukholman välille heinä–elokuussa

Ahvenanmaa kiinnostaa suomalaismatkaajia
Jaana Kankaanpää
Liikennöinti Helsinki-Tukholma-reitillä keskeytettiin maaliskuussa 2020.

Sekä Viking Line että Tallink Silja palauttavat reittiliikenteen Helsingin ja Tukholman välille kesän aikana. Viking Gabriella aloittaa reitillä heinäkuun 6. päivä ja Silja Serenade elokuun 1. päivä, yhtiöistä kerrotaan.

Liikennöinti Helsinki–Tukholma-reitillä keskeytettiin maaliskuussa 2020 koronapandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi.

Hallitus päätti eilen, että maahantulo Suomeen EU- ja Schengen-maista sallitaan maanantaista alkaen hyväksytyn covid-19-rokotussarjan saaneille ja alle kuusi kuukautta sitten covid-19-taudin sairastaneille.

Viking Gabriellan Helsinki–Tukholma-reittimatkat tehdään sellaisina päivinä, kun Gabriella ei ole erikoisristeilyjen käytössä.

"Meillä on muutamia erikoisristeilyjä esimerkiksi Hankoon ja Kotkaan. Netistä kannattaa katsoa tarkemmin ne päivät, jolloin Gabriella kulkee Tukholmaan", kertoo Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström.

Silja Serenade palaa Helsinki–Tukholma-reitille elokuun 1. päivä, kertoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Tällä hetkellä Serenade risteilee Helsingin ja Tallinnan välillä, ja ensi viikosta heinäkuun loppuun se operoi Helsinki–Tallinna–Maarianhamina-reitillä.

"Serenaden pitäisi olla silloin (1.8.) vielä Maarianhaminan risteilyllä, joten joudumme kontaktoimaan matkustajia, ja heille tulee taas pieni jumppa varaushommassa", Nöjd sanoo.

Nöjd ja Boijer-Svahnström kertovat, että suomalaisten matkustusinto Ahvenanmaalle on ollut nousujohteista.

"Maarianhaminan matkustajamäärät kasvavat koko ajan, mutta eivät risteilyt ole vieläkään missään nimessä täynnä. Ihmiset ovat selvästi vielä varovaisia. Toki risteilyjä yleisesti varataan hyvin viime tingassa", Nöjd sanoo.

Itse Ahvenanmaalla asuva Boijer-Svahnström kertoo myös huomanneensa suomalaismatkailijoiden määrän kasvun ihan omin silmin. Hänen mukaansa esimerkiksi paikalliset kauppiaat ovat hyvin kiitollisia ilmiöstä, sillä suomalainen matkailija kuluttaa ruotsalaista enemmän rahaa.

"Ahvenanmaa vetää hyvin tällä hetkellä, se kiinnostaa suomalaisia. Meidän tutkimustemme mukaan Ahvenanmaa on turvallisin matkakohde", Boijer-Svahnström sanoo.

Lue lisää

Estonian turma pelästytti hetkeksi risteilijät laivoilta – pandemia rajoituksineen on iskenyt matkustajavarustamoihin toisin

Laivalähdöt satamista palautuivat, mutta kuumimmalla sesongillakin matkustaja-aluksilla on yhä hyvin väljää

Wasalinen uuden laivan luovutus lykkääntyi jälleen: Aurora Botnia aloittaa Vaasa–Uumaja-reitillä aikaisintaan elokuussa

Vaasa–Uumaja-reitin uuden laivan luovutus lykkääntyy: Aurora Botnia tulee Merenkurkkuun vasta heinäkuun puolivälissä