Kotimaa

Keskisuomalainen sijoittaa AlfaTV:hen – "Halusimme kurkistaa TV-toimintaan"

Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan Keskisuomalainen on mukana vain pienellä summalla.
Keskisuomalainen on osallistunut AlfaTV:n omistavan Brilliance Communicationsin osakeantiin. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Mediakonserni Keskisuomalainen on lähtemässä televisiokanava AlfaTV:n omistajaksi. Yhtiö on osallistunut AlfaTV:n omistavan Brilliance Communicationsin osakeantiin.

AlfaTV:n yleisöanti käynnistyi lauantaina. AlfaTV kertoo tiedotteessaan, että osakeannin tavoitteena on kerätä pääomaa uutisten käynnistämiseen.

Keskisuomalainen on viime vuosina ostanut printti- ja digimedioita.

"Olemme käyneet keskusteluja yhteistyömahdollisuuksista ja lisäksi halusimme kurkistaa TV-toimintaan", kertoo Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi STT:lle.

Sisällöllinen yhteistyö on Kangaskorven mukaan mahdollista tulevaisuudessa.

Kangaskorven mukaan Keskisuomalainen on mukana vain pienellä summalla. Hän ei kerro tarkkaa summaa, mutta luonnehtii, että kyse on sadoista tuhansista, "ei monista sadoista tuhansista".

AlfaTV kertoo tavoittavansa yli miljoona katsojaa viikossa. Kanavalla toimii juontajina ja toimittajina muun muassa Sanna Ukkola, Hjallis Harkimo ja Tommy Hellsten.

Keskisuomalainen on STT:n toiseksi suurin omistaja.

Lue lisää

Kettukarkki tyynyllä odottaa sammuttajaa, kun lepovuoro metsäpalon sammuttamisesta alkaa

Idässä saattaa tiistaina tulla koko kuukauden sateet kerralla

Koulujen alku lähestyy, mutta lapset ovat rokottamatta – "Koronataudin kaikkia vaikutuksia lapsiin ei tunneta", sanoo lapsiasiavaltuutettu ja vaatii toimenpiteitä

Arvi Savolaisen painiurakka jatkuu keräilyerissä – voitto veisi pronssiotteluun