Kotimaa

MTK uudistaa organisaationsa: haussa kaksi uutta johtajaa – yt-neuvotteluista uusia toimenkuvia, irtisanominen ja eläkejärjestely

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitossa työskentelee noin 90 henkilöä. Muutokset tulevat voimaan vuodenvaihteessa.
Sanne Katainen
Toiminnanjohtaja Jyrki Wallin haluaa tehdä MTK:sta Suomen parhaan työpaikan.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK uudistaa organisaatiotaan vuodenvaihteessa, järjestö tiedottaa. Keskusliitossa työskentelee noin 90 henkilöä.

Järjestössä oli syksyllä yt-neuvottelut. "Yt-vaiheen seurauksena viidelle irtisanomisuhan alla olleelle työntekijälle voitiin osoittaa tehtäviä uudesta organisaatiosta", tiedotteessa todetaan.

Yksi henkilö irtisanotaan ja yksi siirtyy eläkkeelle. Eläkkeelle siirtyvä henkilö on nykyinen järjestöjohtaja Matti Voutilainen.

Uudistuksessa perustetaan neljä uutta vastuualuetta: Jäsenet ja järjestötoiminta, Edunvalvonta, Viestintä ja vaikuttaminen sekä Konsernipalvelut. Uudessa organisaatiossa on lisäksi erillinen Johto ja johdon tuki -yksikkö, jonka osana on järjestön Brysselin toimisto. Edunvalvonnan vastuualue jakaantuu kolmeen linjaan: Maatalousyrittäjät, Maaseudun elinvoima ja Metsänomistajat.

Toiminnanjohtajan johtaman operatiivisen johtoryhmän jäseninä aloittavat viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, maatalousjohtaja, metsäjohtaja, elinvoimajohtaja, järjestötoiminnan johtaja ja talousjohtaja.

"Näistä uusrekrytointeja ovat viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja sekä elinvoimajohtaja. Maatalousjohtajana jatkaa Johan Åberg, metsäjohtajana Marko Mäki-Hakola ja talousjohtajana Heikki Laurinen. Nykyinen edunvalvontajohtaja Perttu Pyykkönen siirtyy järjestötoiminnan johtajaksi", järjestö kertoo.

Muutostarvetta perustellaan tuloksekkaamman edunvalvonnan tarpeella kotimaassa ja kansainvälisesti sekä jäsenpalvelujen ja -tyytyväisyyden kehittämisellä. MTK:lla on noin 300 000 jäsentä maataloustuottaja- ja metsänhoitoyhdistyksissä.

”Järjestö haluaa kehittyä Suomen parhaaksi työpaikaksi, jotta huippuasiantuntemuksesta kyetään pitämään kiinni jatkossakin”, toteaa toiminnanjohtaja Jyrki Wallin.

Lue lisää

Yhteistyö on maaseutunuorten juttu: "Voitaisiin unohtaa alueiden ja tuotantosuuntien rajat”

MTK:n Mäki-Hakola uskoo, että taksonomian ympäristökriteerejä ei ole lähiaikoina luvassa – "Koitetaan saada sinne metsäosaamista mukaan"

EU ryöstöretkellä Suomen metsissä

Metsänomistajille erävoitto EU:sta – taksonomian hurjina pidetyt ympäristökriteerit ovat ottamassa aikalisän, komissio etsii lisää metsäosaamista paketin valmisteluun